Huggormbitt;

- Hun begynte å skjelve og vi fikk ikke kontakt med henne

Mayli lekte utenfor hytta, da eieren plutselig hørte en ekkel hveselyd i buskene.

HEVELSE: Mayli fikk et lite hyggelig møte med en huggorm sommeren 2020. Hodet hovnet opp og ble nesten dobbelt så stort, og hun ble hastet av gårde til dyrlegen. Foto: Privat
HEVELSE: Mayli fikk et lite hyggelig møte med en huggorm sommeren 2020. Hodet hovnet opp og ble nesten dobbelt så stort, og hun ble hastet av gårde til dyrlegen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I fjor fikk Giftinformasjonen rekordmange henvendelser om huggormbitt. Allerede i mai hadde de fått 67 henvendelser – en økning på 31 prosent fra samme måned i 2020, skriver VG.

Dødsfall hos mennesker grunnet huggormbitt er svært sjelden, men blant annet hunder er mer utsatt.

- Det hender dessverre at hunder dør av huggormbitt, eller får alvorlige skader på indre organer. Dersom hunden din blir bitt av huggorm skal du dra til dyrlegen med én gang – uansett. Også dersom du er i tvil om det er et huggormbitt, forteller Torill Moseng, president i Veterinærforeningen.

Moseng har mye erfaring med huggormbitt, hun har selv blitt bitt to ganger, og hun har hatt hunder som har blitt bitt. Den ene hunden ble bitt av huggorm tre ganger.

Dette gjør du om hunden blir bitt

I de nordligste delene av landet kan hunder ferdes trygt – huggormen trives best i varmere strøk. Spesielt når det er bart og solen skinner. Huggormen kommer frem tidlig om våren, og blir frem til høsten, avhengig av hvor i landet man befinner seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer