Viser uretusjert virkelighet

Hun elskes for sine strekkmerker og celulitter!

Influencer Danae Mercer har gjort det til sin misjon å avsløre triksene influencerne bruker for å se ut som en hot babe.

IKKE FØR OG ETTER: Influencer Danae Mercer i to ulike poseringer - begge like mye henne. FOTO: Danae Mercer/Instagram
IKKE FØR OG ETTER: Influencer Danae Mercer i to ulike poseringer - begge like mye henne. FOTO: Danae Mercer/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når influencer Danae Mercer (33) legger ut en ny selfie venter 760 000 fans i spenning. Ikke fordi de ønsker å se bilde av nok en influencer med manipulerte bambiøyne, trutmunn og fotoshoppet midje, som får dørkarmene i bakgrunnen til å knake i forføyningene.

Nei, når Mercer legger ut bilder, er det av kroppen sin slik den egentlig ser ut – bakom alle kjente fototriks.

Gjennom en rekke poster avslører hun hvilke lys- og poseringsknep influencere tyr til for å se mest mulig plettfrie ut.

Proff bakgrunn

Mercer er ingen nybegynner på å ta bilder. Hun jobber som journalist, med bakgrunn fra magasinbransjen, og ofte legger hun ut sammenlignende selfier, der det ene vise klassiske instagramposeringer, og det andre kroppen i vinkler fra det virkelige liv.

FOTO: Danae Mercer/Instagram
FOTO: Danae Mercer/Instagram Vis mer

I feeden hennes ser man henne med thigh gap, sixpack og rumpebilder, som det ellers går 13 på dusinet av i sosiale medier, men i motsetning til søsterparten av sine influencer-kolleger, viser Danae også kroppen i hardt sollys og i poseringene som fremhever både cellulitter, valker og strekkmerker.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Inspirerte til ærlighet

På en av postene fikk Mercer så mye som 650 000 likes og nesten fem tusen kommentarer, og mange skrev at de var blitt inspirert til å tørre å vise også de mindre «perfekte» bildene av seg selv.

Mercer røper at influencere og modeller jobber mye med lyset for at bildene deres skal fremstå mest mulig flatterende. Hun trekker frem at sidelys fra et vindu er noe mange tyr til for å få frem magemuskler, men at det samme lyset vil gi ansiktet harde kanter:

«Det er derfor mange holder telefonen foran ansiktet», skriver Mercer.

Hjelp til å føle seg normale

«Helping gals feel normal» står det i bioen til Mercer på Instagram. Selv har hun ingen problem med å vise verken magemuskler eller strutterumpe, så lenge hun også får vist frem hvordan kroppen ser ut når hun slapper av og ikke poserer, og for eksempel er eksponert i sterkt sollys som viser både ujevnheter og valker.

To av bildene viser nettopp denne forskjellen.

Mercer kommenterer dem slik:

«På det ene er rumpa mi med overlegg vinklet inn i skyggen. Det myke lyset skjuler cellulittene og glatter ut strekkemerkene. Det er flatterende. På det andre sitter jeg bare på huk (lol) ved siden av speilet. Hoftene og lårene er i sollyset. Klumper og ujevnheter er på utstilling».

Vil opplyse, ikke kritisere

Hun understreker at hun ikke kritiserer de som ønsker å bruke lys og skygger til å fremheve og skjule.

«Det er ærlig talt helt greit for meg. Det er kunst og fotografering, og det er ikke noe galt i å ville se bra ut».

Fansen elsker imidlertid nettopp det at hun tør å vise hvordan kroppen ser ut, bakom det opplest og vedtatte idealet:

«Elsker deg. Du er så ekte og fantastisk. Et helvetes kvinnfolk. Takk, takk, takk», skrev en.

En annen kommenterte at bildene bidrar til å gi et etterlengtet balansert bilde av kvinnekroppen:

«Takk for at du delte dette! Jeg synes det er bra for gutta å se disse tingene også, for for mange gutter vil vokse opp og bare se bilder til venstre og aldri se kvinner i naturlig bevegelse, naturlige vinkler osv. Elsker siden din».

Former ansiktet med tape og voks. FOTO: @PromiseTamang Vis mer

Abs på et øyeblikk

På en av sine nyeste poster viser Mercer hvor sjokkerende mye man kan forandre kroppen sin ved hjelp av redigeringsverktøy – og hvor vanlig det er.

Mercer innrømmer at hun selv tidligere har tydd til slike grep.

I dag har hun følgende å si:

«Jeg har ikke noe sinne mot mennesker som bruker disse. Ikke noe sinne. Fordi jeg har vært der selv. I stedet vil jeg understreke for DEG hvor OFTE det skjer. Hvordan i tillegg til posering og belysning og klesskift og alle de skinnende tingene jeg snakker om her, er det alltid denne siden av teknologi. Og hvis du er en som bruker disse ofte, som forandrer kroppen din eller endrer huden din eller endrer DEG, vit at du blir sett. Du er verdig. Og du er ELSKET, nøyaktig som du allerede er. Ingen teknologi-sponsede endringer kreves».

Mariah Malik (18) er kunst- og designstudent og ansiktsmaleriene hennes går viralt. Redigering: Hege Løvstad Toverud Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer