Tiger King

«Hun foret mannen sin til tigrene»

Beskyldningene står i kø i serien alle snakker om.

STERKE BESKYLDNINGER : Joe Exotic kommer med sterke beskyldninger mot Carole Baskin i Netflixserien «Tiger King». FOTO: Netflix
STERKE BESKYLDNINGER : Joe Exotic kommer med sterke beskyldninger mot Carole Baskin i Netflixserien «Tiger King». FOTO: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netflix-serien «Tiger King» går som en farsott over skjermene i disse dager, og den mildt sagt oppsiktsvekkende dokumentarserien skildrer en grim virkelighet: den enorme skaren av big cats som blir holdt i fangenskap i private dyreparker og i bakhager i USA.

Vi snakker om tigre, løver, geparder, pantre og andre utrydningstruede dyr. Grunnet en liberal lovgivning i enkelte stater, og et svart marked for handel med eksotiske dyr, lever kanskje så mange som 10 000 tigre i fangenskap i USA i dag.

I naturen er det angivelig bare fire tusen igjen.

Dyreskjebner

Men det er ikke nødvendigvis dyrenes uverdige skjebner som blir hovedtema i «Tiger King», selv om det kanskje var intensjonen.

I «Tiger King» er det menneskene som tar over scenen. Vi møter en outrert gjeng som lever på livets skyggesider, med sex, drugs, mord-beskyldninger og tilløp til galskap rundt hvert et hjørne. Undertittelen «Mayhem, murder and madness» skraper bare i fernissen av alt det som venter rundt neste sving.

Lokal TV-stjerne

SPOILER ALERT. Joe Exotic, aka Joe Maldonado-Passage, er selve «Tiger King». Han driver «The Greater Wynnewood Exotic Animal Park» i Oklahoma, der han har gjort seg selv til en slags hovedperson og stjerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer