Den norske eventyreren og fjellklatreren Kristin Harila (37) har satt ny verdensrekord. I løpet av kun tre måneder og én dag, har hun klatret seg til topps på de 14 høyeste fjellene i verden.
I dag morges, 27. juli norsk tid, sto hun på toppen av verdens nest høyeste fjell, K2. Fjellet som er blitt kalt «Dødsfjellet», grunnet høy dødsrate.

- På nesten alle toppene ligger det døde mennesker. Skjer det meg, har jeg dødd lykkelig
Kristin og følget hennes brukte lang tid opp de siste 600 meterne, på grunn av enorme snømengder som gikk til oppunder armene. Det tok mange timer, men til slutt nådde de toppen.
– Dette er noe av det største som har skjedd i ekspedisjonsverden på mange år. Hun setter seg hårete mål og bare gjør det. Og det beskriver henne godt som person. Hun har en enorm viljestyrke. Det er rett og slett imponerende. Det er bare å gratulere, sier eventyrer Børge Ousland til NRK.
Finnmarkskvinnen forsøkte å slå verdensrekorden i 2022, ved å bestige de 14 høyeste fjelltoppene på under seks måneder. Det gikk ikke etter planen, da hun manglet visum for å klatre de siste to toppene fra kinesisk side av fjellene. Grunnet korona-restriksjoner, kunne ikke myndighetene gi henne tillatelse. Det hindret henne i å nå målet.
Skuffelsen var enorm, men Kristin nektet å gi opp. Etter få dager hadde hun bestemt seg for å forsøke igjen. Og i dag nådde hun altså målet – med veldig god margin.

Prosjekt «tv- og scrollefri uke»:- Effekten bør ikke undervurderes!
Døde mennesker
Kristin har tidligere uttalt seg om hvordan det er å klatre verdens høyeste fjell, til KK.
– På stort sett alle toppene ser man døde mennesker. Det er en påminnelse om at det ikke er ufarlig. Det er litt spesielt, sier den erfarne fjellklatreren, sa hun.
Hun er godt klar over risikoen hun tar hver gang hun bestiger et fjell. Men det er ingen hindring – for hun gjør det hun elsker.
Annonsørinnhold
Aller Media
Det er ikke uten grunn at alle skal ha denne nå
i samarbeid med Aller Media– Jeg tenker at dersom skjer det meg, har jeg dødd lykkelig med det jeg holder på med. Det er viktigere å leve mens jeg er i live, enn å sitte hjemme og bekymre seg for alle farer.