Korona

- Hun rakk aldri å holde sin nyfødte sønn

Tre uker etter fødselen døde Erika Becerra (33) som følge av Covid-19.

KORONA: Tobarnsmoren Erika Becerra døde bare tre uker etter at hun fødte sønnen Diego. Fra før hadde hun og ektemannen en liten datter. FOTO: Gofundme
KORONA: Tobarnsmoren Erika Becerra døde bare tre uker etter at hun fødte sønnen Diego. Fra før hadde hun og ektemannen en liten datter. FOTO: Gofundme Vis mer
Publisert

I åttende måned av svangerskapet fant amerikanske Erika Becerra (33) ut at hun var smittet av Covid-19-viruset. Nå én måned senere er hun død, skriver CNN.

33-åringen fødte en sunn og frisk gutt i slutten av november, men på grunn av Covid-smitten og problemer med pusten, ble det umiddelbart etter fødsel utført en intubasjon på henne.

Men livet sto ikke til å reddes, og tre uker etter at lille Diego Antonio Becerra kom til verden, døde tobarnsmoren som følge av viruset.

Det bekrefter hennes bror Michael Avilez overfor CNN:

- Erika rakk aldri å holde sin nyfødte sønn.

Broren Michael beskriver søsteren som verdens snilleste person, som bare ønsket andre vel. Hun var også meget påpasselig med bruk av munnbind og antibac, og å følge generelle retningslinjer.

- Hun fulgte alle reglene i boka, men endte likevel opp med å pådra seg smitte. Det finnes veldig mange folk som ikke har innsett hva som foregår, og de tror det er en spøk, inntil det skjer med dem selv eller noen de er glad i, sier Avilez til CNN.

- Erika var en veldig omsorgsfull person

Erika Becerra og ektemannen hadde en datter på ett år sammen fra før. Nå har familie og venner gått sammen om å opprette en side på innsamlingsnettsiden Gofundme, der de ønsker å samle inn penger til å dekke utgifter familien har hatt i forbindelse med den tragiske hendelsen.

«Kjære familie og venner. 3. desember 2020 mistet vi en veldig spesiell person, som følge av koronapandemien som har herjet over hele verden i år. Erika Becerra etterlot seg en vakker datter på ett år, og en nyfødt sønn, som ble tatt fra henne umiddelbart etter fødsel på grunn av virus-komplikasjoner. Erika var en veldig omsorgsfull person. Aldri egoistisk eller kritisk, men alltid forståelsesfull og glad. La oss sammen gjøre Erika stolt, og øke bevisstheten rundt pandemien!» skriver familiens talskvinne Claudia Garcia på nettsiden.

Jordmor Liv Merete Reinar og førsteamanuensis Kjetil Gundro Brurberg har, på vegne av Folkehelseinstituttet, forsket på Risikofaktorer ved covid-19 infeksjon hos gravide. Det fremkommer at forfatterne bak rapporten søkte etter studier i internasjonale databaser til og med 26. juni 2020.

I forskningsoversikten konkluderte Reinar og Brurberg med følgende:

* Økt alder, høy kroppsmasseindeks, høyt blodtrykk og diabetes mellitus (ikke svangerskapsdiabetes) er assosiert med alvorlig forløp av covid-19 blant gravide.

* Gravide med covid-19 opplever sjeldnere symptomer som feber og muskelsmerter enn kvinner som ikke er gravide.

* Gravide med covid-19 har noe økt risiko for alvorlige sykdomsforløp, sykehusinnleggelse og behov for ventilasjonsstøtte enn kvinner som ikke er gravide.

* Forekomst av premature fødsler er antakelig høyere blant gravide med covid-19 (OR 3,01 95% KI 1,16 til 7,85), men kan være et resultat av at sykehus har etablert egne oppfølgingsrutiner for gravide med covid-19. Forekomsten av spontane prematurfødsler ble estimert til seks prosent, noe som ikke er høyere enn normal.

* En fjerdedel av nyfødte barn av mødre med påvist covid-19 ble innlagt på nyfødtintensivavdeling. Dette tallet er høyere enn for barn som fødes av mødre uten covid-19 (OR 3,13 95% KI 2,05 til 4,79), men kan være et resultat av at sykehus har etablert egne oppfølgingsrutiner for barn som er født av kvinner med covid-19.

Les mer om forskningsrapporten på Folkehelseinstituttets nettsider ved å klikke her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer