Kamala Harris:

– Hun så noe i meg jeg ikke visste var der

Da Doug Emhoff gikk ned på kne for kjæresten Kamala Harris, tok frieriet en høyst uventet vending.

UVENTET UTFALL: Da Douglas Emhoff fridde til Kamala Harris i 2014, gikk det ikke slik han hadde trodd. FOTO: Skjermdump Instagram
UVENTET UTFALL: Da Douglas Emhoff fridde til Kamala Harris i 2014, gikk det ikke slik han hadde trodd. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når Kamala Harris tar fatt på sin nye jobb som visepresident i USA, etter Donald Trumps valgnederlag, er det som den første kvinnelige visepresident i Det hvite hus. Øyeblikket er historisk, og helt siden tellingen viste at Joe Biden blir USAs 46. president, har medieoppslagene vel så mye handlet om Kamala Harris.

For gitt 78 år gamle Joe Bidens alder, kan det nemlig tenkes at Kamala Harris på et eller annet tidspunkt vil måtte overta roret som president i USA, noe som vil gjøre henne til den første kvinnelige presidenten i Amerikas historie.

Siden amerikanske medier utropte Biden til valgvinner i 2020, har sosiale medier flommet over av gratulasjoner fra stjerner verden over, som har vist Kamala Harris og demokratene sin støtte.

Morens drøm

En som ikke vil få oppleve å se USA bevege seg inn i fremtiden med en farget kvinne ved roret, er Kamalas mor, Shyamala Gopalan. Hun ble født inn i en tamilsk familie i India i 1938 og var flink til å synge tradisjonelle sørindiske sanger.

Da hun var 19 år, fikk hun et stipend ved prestisjetunge Berkeley University i USA, og foreldrene brukte oppsparte pensjonspenger for å gi Shyamala muligheten til å reise til USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer