Robin Helmersen

– Hun skjønte ALT!

Robin fikk en isblokk i hodet, ble lam og mistet språket. Så møtte han mentaltrener Karina, som fikk ham til å tro at alt er mulig.

ALLE TRENGER NOEN: Alle mennesker i en stor livsforandring trenger både noen som gir en god klem og noen som gir et spark i baken, mener Karina – som befinner seg i sistnevnte kategori.  Foto: Geir Dokken
ALLE TRENGER NOEN: Alle mennesker i en stor livsforandring trenger både noen som gir en god klem og noen som gir et spark i baken, mener Karina – som befinner seg i sistnevnte kategori. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er rett før jul 2015 at Robin Helmersen (31) går inn på gulesider.no, på jakt etter noen som kan ta ham videre. Fem år tidligere fikk han en isblokk i hodet. Kraniet hans sprakk fra pannen til bak i nakken. 

Én av tre ville ha dødd, mente legene på Ullevål. Men etter fem måneder i koma våknet Robin – lam og uten språk. Etter fire års beinhard trening kunne han igjen ta sine første skritt og gjøre seg noenlunde forstått. 

Så er det dette du ikke kan trene deg vekk fra. De mørke tankene som bare spinner og spinner. Hva om han hadde kjøpt en cappuccino på kafeen den dagen, slik han pleide – istedenfor en svart kaffe, fordi han hadde dårlig tid? Hva om han hadde gått tredve centimeter lenger inn på fortauet? Den svarteste sorgen var likevel denne: at den egentlige ulykken ikke var isblokken – men at det ble slutt med kjæresten året etter. 

LES OGSÅ: Karina Hollekim knuste underkroppen i fallskjermsulykke

«Mental trener» skriver Robin inn i søkefeltet på gulesider.no – og får blant annet opp Karina Hollekim. Var ikke det hun med den fallskjermulykken? Som fikk begge beina knust og selv måtte gjennom en heftig gjenopptrening?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer