Skilsmisse blant eldre

- Hun våknet, så på mannen og tenkte: «Hva skal jeg med deg?»

- Flere eldre par velger parterapi, og særlig etter at barna har flyttet ut. Det kan redde mange forhold, sier parterapeut.

SKILSMISSER BLANT ELDRE: Skilsmissetallene blant par over 55 år har økt de siste tre tiårene. Foto: NTB
SKILSMISSER BLANT ELDRE: Skilsmissetallene blant par over 55 år har økt de siste tre tiårene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Mens skilsmissetallene blant yngre par har gått ned, har de doblet seg blant par over 50. Det skriver Psychology Today i en artikkel.

Artikkelen tar for seg tall fra blant annet Amerika, Canada, Storbritannia, Japan, Europa, Australia og India - som alle viser det samme; de siste tre tiårene har skilsmissene stadig økt blant eldre par.

Fenomenet har til og med fått flere navn. I USA kalles det grey divorce - altså grå skilsmisse, og spiller på at vi blir gråhåret når vi blir eldre. I Storbritannia, der tall fra 2018 viste at skilsmisseraten i denne aldersgruppen har doblet seg, kalles det for silver splitters - og i Japan har det fått navnet pensjonert ektemann-syndromet.

At dette er et verdensfenomen er det altså ingen tvil om - eldre ektepar skiller seg mye oftere enn de gjorde før - og det endrer de sosiale og økonomiske livene til både det skilte paret, familiemedlemmer og samfunnet, skriver Psychology Today.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer