Lene Marie Fossen

- Hun var bare et barn da hun ble syk

Moren til Lene Marie Fossen følte seg maktesløs da datteren på bare ti år ble opphengt i kaloritabellen.

FØR SYKDOMMEN: Mamma Torill Fossen minnes datteren Lene Marie Fossen som at aktivt og sosialt barn. Her fra en ferietur til Tenerife i 1996. FOTO: Privat
FØR SYKDOMMEN: Mamma Torill Fossen minnes datteren Lene Marie Fossen som at aktivt og sosialt barn. Her fra en ferietur til Tenerife i 1996. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et selvportrett av en syk og radmager ung kvinne har den siste tiden preget bybildet flere steder i Norge, som filmplakat for å promotere dokumentarfilmen med samme navn.

For noen har bildet vekket en form for medlidenhet, mens for andre har selvportrettet av jenta med anoreksi vært såpass triggende at negative følelser man har jobbet lenge med for å holde i sjakk, har blusset opp igjen.

Selvportrettene av Lene Marie Fossen er blitt kritisert og debattert, men også hyllet, deriblant av flere av de fremste fotokunstnerne i Norden. Lene måtte gi tapt for anoreksisykdommen høsten 2019. Hun ble 33 år.

- Utendørskampanjen med plakaten stod en uke i noen utvalgte byer. For filmselskapet har det vært viktig å signalisere hvilken film Selvportrett er. Den er en ærlig skildring av psykiatriens mest dødelige sykdom, og Lenes egne bilder er en viktig del av filmen. De som velger å se denne filmen på kino skal vite hva de velger. Det var viktig for Lene selv at et av hennes bilder var filmens plakat, forklarer Geir Fossen (61) til KK, Lene Marie Fossens far.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer