Hund på Instagram:

Hunden Luna har snart 100 000 følgere på Instagram

– Jeg får meldinger fra folk rundt omkring i hele verden, og de forteller at det å gå inn på Instagram-kontoen til Luna gjør dagen deres. Det er jo helt utrolig, og kjempeartig!

HUND PÅ INSTAGRAM: Luna the berner blir gjenkjent på gata, og får meldinger fra fans rundt omkring i hele verden. FOTO: Privat
HUND PÅ INSTAGRAM: Luna the berner blir gjenkjent på gata, og får meldinger fra fans rundt omkring i hele verden. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

7. mai 2015 ble berner sennen-hunden Luna født, og hun var så heldig å få komme til matmor Annette Lill Hauge (26). Nå bor de i en leilighet i Trondheim, og driver en av Norges største kjæledyr-kontoer på Instagram, med snart 100 000 følgere.

– Ideen dukket opp etter at jeg fikk henne. Jeg var så glad for at jeg endelig hadde fått meg en berner-valp, og ville så gjerne vise henne frem. Men ettersom jeg har mange venner som ikke er så hundeinteresserte, tenkte jeg at det var bedre å lage en egen Instagram-konto til henne, slik at de som ville kunne følge med.

På dette tidspunktet ante ikke Annette at det fantes en egen «hunde-Instagram-verden», men det viste seg at det allerede eksisterte et veletablert samfunn for både hunder og andre kjæledyr på Instagram.

– Jeg tror at dette er mer utbredt i andre land, men at trenden så vidt har begynt å komme til Norge nå, sier Annette.

LES OGSÅ: ​For mye menneskeliggjøring av hunden kan være skadelig

FIKK DRØMMERASEN: Annette hadde ønsket seg en berner-valp i mange, mange år. FOTO: Privat
FIKK DRØMMERASEN: Annette hadde ønsket seg en berner-valp i mange, mange år. FOTO: Privat Vis mer

En veldig populær rase

26-åringen er utdannet fotograf, noe som kan være en av hovedgrunnene til at kontoen luna.the.berner har blitt så populær – hun er opptatt av god kvalitet på bildene som postes.

– Jeg har også funnet ut at berner sennen er en veldig populær hunderase – den har et veldig godt rykte, og det er mange som er glade i nettopp denne rasen. Det finnes jo ikke noe nydeligere enn en berner-valp!

Det høres kanskje rart ut å velge en berner sennen når man bor i en leilighet, men for Annette, var det en selvfølge.

MENNESKELIGGJØRING: De mest populære postene har et innhold som folk kan relatere seg til, ifølge matmor. FOTO: Privat
MENNESKELIGGJØRING: De mest populære postene har et innhold som folk kan relatere seg til, ifølge matmor. FOTO: Privat Vis mer

– Jeg har ønsket meg denne rasen helt siden jeg gikk på barneskolen, og i syvendeklasse googlet jeg bilder av berner sennen og drømte meg helt bort. Jeg hadde så lyst på min egen! Det var også flere i familien som hadde hatt denne rasen, så jeg har alltid hatt et forhold til den.

Berner sennen er ingen liten hund – hannene kan veie opptil 60 kilo! Likevel er det ikke noe problem, ifølge Annette.

– Det går kjempebra, men for meg er det en selvfølge at Luna skal få en lang tur når jeg kommer hjem fra jobb. Det går greit å ha en stor hund i leilighet, så lenge hunden får nok stimuli og ordentlige turer. Luna er rolig inne, og storkoser seg ute på tur!

Les også: Lar du kjæledyret sove i senga?

Poster bilder som man kan relatere seg til

Det finnes mange kjæledyr-kontoer på Instagram, men man må ha det lille ekstra for å skille seg ut. Bortsett fra høy kvalitet på bildene, er Lunas konto preget av humor.

– Etter hvert som følgerskaren har økt, ser jeg hva som slår an. De mest populære postene har et innhold som folk kan relatere seg til. Jeg prøver å få frem Lunas tanker og følelser, og menneskeliggjør henne litt. På den måten tagger folk hverandre i innleggene, og da baller det på seg.

Det tok ikke lang tid før Luna fikk mange følgere. Og med mange følgere, kommer det visse fordeler, slik som sponsoravtaler. Luna får sponset mat, senger, leker og så videre. Men det er ikke det å få ting gratis som er motivasjonen bak kontoen.

– Hovedmotivasjonen er å glede folk. Mange gjenkjenner oss på tur, og jeg får meldinger fra folk rundt omkring i hele verden; de forteller at det å gå inn på Instagram-kontoen til Luna gjør dagen deres. Har de en dårlig dag, scroller de igjennom bildene, også hjelper det. Det er jo helt utrolig, og kjempeartig!

POPULÆRE PÅ INSTAGRAM: Mange har falt pladask for berner sennen-hunden Luna. FOTO: Privat
POPULÆRE PÅ INSTAGRAM: Mange har falt pladask for berner sennen-hunden Luna. FOTO: Privat Vis mer

Nå som følgertallet har skutt i været, merker Annette på et litt større press enn da hun startet kontoen for moro skyld. Nå legger hun ned mye arbeid i oppdateringene.

– Jeg må ofte planlegge bilder og tekst i forveien – noen ganger kan det være vanskelig å finne på nye ting, og det tar en god del tid. Men det er så absolutt verdt det. Når vi når 100 000 følgere må vi feire det på et eller annet vis, ler hun.

LES OGSÅ: Visste du at kjæledyr kan gjøre deg lykkeligere?​​

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer