Sosiale Medier

- Husk å informere de nærmeste først

Hvordan skal du informere om skilsmisser og dødsfall i sosiale medier? Ifølge psykologen er det noen kjøreregler vi bør ta hensyn til, både for vår egen skyld - og de rundt oss.

DELE DÅRLIGE NYHETER I SOSIALE MEDIER: Hvordan skal vi formidle triste nyheter som dødsfall og skilsmisser i sosiale medier? Vi spurte psykologen om råd. Foto: NTB Scanpix
DELE DÅRLIGE NYHETER I SOSIALE MEDIER: Hvordan skal vi formidle triste nyheter som dødsfall og skilsmisser i sosiale medier? Vi spurte psykologen om råd. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bursdager, morsdag og valentines day - markeringer som skapt for glade statusoppdateringer. Men hva gjør vi når det er et trist budskap vi vurderer å dele? Det kan være alt fra brudd og skilsmisse, til en et nært familiemedlem som har gått bort.

Følelsen av at vi må si «noe», dukker opp, og vissheten om at nyheten sprer seg uansett, kan oppleves stressende. (Psst: Hva skjer med ditt digitale liv når du dør?)

- Dødsfall får stor oppmerksomhet i sosiale medier, det kan være et stort trøkk for de pårørende som er i en allerede sårbar situasjon, sier Hedvig Montgomery, som er psykolog og famileterapeut, med spesialkompetanse på mediehåndtering.

- Og du har ikke så mye tid til å informere, for slike nyheter sprer seg fort, sier psykologen. 

Husk å informere de nærmeste 

Hun ber oss huske på at for en del som står vedkommende nær, vil det være vondt å få et slikt budskap via Facebook, uten å ha snakket med noen først. 

- Lag en liste over hvem som bør få vite det først – og la dem ringe videre. Slik kan informasjonen distribueres. Jo tyngre et dødsfall oppleves for deg – jo mer hjelp trenger du, sier Montgomery.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer