Bok

Husker du filmen «Ikke uten min datter»?

Dette skjedde med lille Mahtob som ble kidnappet av faren.

VOKSEN: Mahtib Mahmoody var det lille barnet dramaet kretset rundt i boken - og senere suksessfilmen "Ikke uten min datter".  Foto: Lifetouch In
VOKSEN: Mahtib Mahmoody var det lille barnet dramaet kretset rundt i boken - og senere suksessfilmen "Ikke uten min datter". Foto: Lifetouch In Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Husker du boken «Ikke uten min datter» fra 1987? Som det ble laget en storstilt spillefilm av med Sally Field i 1991? (se trailer nederst i saken!)

Den dramatisken, sanne historien handlet om moren og datteren som måtte flykte fra Iran til USA etter at den iranske ektemannen holdt dem i fangenskap i halvannet år.

Flukten endte godt for mor og datter Mahtob, som nå er voksen, og har gitt ut sin egen bok «The Needful Threads» («Forfulgt»).

LES OGSÅ: Kunne ikke gå ut alene.

REDD FAREN: – Da jeg fikk vite at han var død, var min første reaksjon lettelse, sier Mahtob om faren.  Foto: Lifetouch In
REDD FAREN: – Da jeg fikk vite at han var død, var min første reaksjon lettelse, sier Mahtob om faren. Foto: Lifetouch In Vis mer
RETT FØR DRAMAET: Mahtob året før den dramatiske flukten. Foto: Lifetouch In
RETT FØR DRAMAET: Mahtob året før den dramatiske flukten. Foto: Lifetouch In Vis mer

Fryktet sin far

I et intervju i KK 3 forteller Mahtob om hvordan livet hennes ble etter flukten, da de var kommet hjem til Michigan.

Mahtob var bare fire år da faren Moody skiftet fra å være en kjærlig far til å bli en mann hun fryktet. En som truet dem, var voldelig og holdt dem fanget.

Moody sluttet ikke å true sin datter og ekskone etter at de flyktet. Hele 32 ganger måtte Mahtob flytte rundt på hemmlig adresse før faren døde i 2009.

– Da jeg fikk vite at han var død, var min første reaksjon lettelse. Endelig er det over! tenkte jeg. Han hadde vært en trussel i livet mitt i så mange år. Men lettelsen ble nesten med en gang avløst av bekymring for om noen andre ville prøve å hevne seg på hans vegne. Heldigvis har ikke det skjedd, sier Mahtob i intervjuet i KK.

LES OGSÅ: Skammet meg over å være skilt.

KK3 i salg fra 17. januar
KK3 i salg fra 17. januar Vis mer

Sinne og stolthet

Mahtobs mor, Betty, har hjulpet sin datter til også å huske de gode tingene ved faren, men det er ikke så lett.

– Jeg tviler ikke på at min far elsket meg så godt han kunne, men det rettferdiggjør ikke at han var voldelig, og det gjorde det umulig å ha et forhold til ham, sier Mahtob.

For henne døde faren lenge før hans faktiske dødsfall i 2009.

– For meg døde far den dagen han fortalte oss at vi aldri skulle forlate Iran igjen. Fra da av ble han en annen person. Han var ikke flink til å vise sin kjærlighet, den ble ofte overskygget av sinnet og stoltheten hans.

Les hele denne saken i KK 3 - som er i salg fredag 17. januar!

Se trailer til filmen «Ikke uten min datter» (1991) nedenfor:


LES OGSÅ: Måtte selge barna sine.

SUKSESS: Boken "Ikke uten min datter" ble raskt en bestselger, da den kom ut i 1987.
SUKSESS: Boken "Ikke uten min datter" ble raskt en bestselger, da den kom ut i 1987. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer