Husker du «lille Herkules»?

Det er 16 år siden mini-bodybuilderen ble verdenskjent.

SJOKKERENDE: Denne utrolige fysikken sørget for at 11 år gamle Richard Sandrak skapte overskrifter verden rundt. FOTO: Skjermdump
SJOKKERENDE: Denne utrolige fysikken sørget for at 11 år gamle Richard Sandrak skapte overskrifter verden rundt. FOTO: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra tid til annen skyller et fenomen innover verden og opptar spalteplass jorda rundt.

Dét gjelder for eksempel fengselsfuglen Jeremy Meeks (35) som kapret en gjev modellkontrakt etter at politiet delte arrestasjonsbildet hans på Facebook i 2014. Etter bare noen timer hadde posten fått i overkant av 100 000 likerklikk og 25 000 kommentarer, og den unektelig kjekke skurken ble stjerne over natten.

Også Thylane Blondeau (18) – eller «verdens vakreste jente» som hun ble døpt som 6-åring da et bilde av henne gikk viralt – kan nevnes.

I dag jobber Blondeau, ikke overraskende, som modell. Den franske skjønnheten har blant annet samarbeidet med Tommy Hilfiger, Dolce & Gabbana og L'Oreal Paris. I tillegg har hun dukket opp på forsiden av magasiner som Cosmopolitan, Teen Vogue og Grazia. Slett ingen dårlig CV for en 18-åring!

Tidlig på 2000-tallet var det Richard Sandrak – «lille Herkules» – som i en stakket stund hadde en hel verdens oppmerksomhet rettet mot seg.

Pavel og Lena Sandrak flyttet fra Ukraina til USA for å sikre sønnen en plass blant Hollywood-stjernene. Så snart de ankom mulighetenes land i 1994, introduserte Pavel lille Richard – som den gang var to år gammel – for styrketrening.

LES OGSÅ: Slik ser Ross og Rachels baby i «Friends» ut nå

MINNEVERDIG: Det skal godt gjøres å glemme dette bildet av Richard Sandrak alias «lille Herkules» som sirkulerte tidlig på 2000-tallet. FOTO: Twitter
MINNEVERDIG: Det skal godt gjøres å glemme dette bildet av Richard Sandrak alias «lille Herkules» som sirkulerte tidlig på 2000-tallet. FOTO: Twitter Vis mer

Da han var seks år gammel, løftet Richard 82 kilo i benkpress. På den alderen tok han også opptil 600 push-ups og sit-ups hver dag, og fulgte en streng diett Pavel satt ham på.

I 2004, som 11-åring, medvirket han i dokumentaren «The Worlds Strongest Boy» – som han utvilsomt var.

I dag lever Richard Sandrak et ganske annerledes liv enn da vi alle måpte av den utrolige fysikken til unggutten og forbannet hans svært så egoistiske far.

Nå er han 28 år gammel og jobber som stuntman på fornøyelsesparken Universal Studios i Hollywood. I tillegg har han lagt både vektløftingen og – tilsynelatende – ønsket om å bli berømt på hylla! Richard er nemlig ikke å finne på sosiale medier, og dét er vel første bud for å bli kjent i dagens samfunn?

Se hvordan «lille Herkules» ser ut nå i videoen under.

LES OGSÅ: – «Social snacking» kan være negativt for den psykiske helsen din

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer