Hjemmeværende

Hva er en god mor?

Stine valgte å være hjemme mens barna er små, Angelica valgte å jobbe. Hva er det som skaper lykkelige og trygge barn?

HJEMMEVÆRENDE MOR: Stine Arneberg har valgt å være hjemme med barna sine. Selma på fire går litt i barnehage, Jakob er skolegutt, mens minstemann Oscar er hjemme på fulltid. Foto: Anne Elisabeth Næss
HJEMMEVÆRENDE MOR: Stine Arneberg har valgt å være hjemme med barna sine. Selma på fire går litt i barnehage, Jakob er skolegutt, mens minstemann Oscar er hjemme på fulltid. Foto: Anne Elisabeth Næss Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stine Arneberg (34) kaller seg aktivist for hjemmeværende mammaer. Hun har ikke vært yrkesaktiv etter at hun fikk sitt første av tre barn for sju år siden.

Når hun åpner døren til sitt hvitmalte hus på Nordstrand i Oslo, dufter det herlig av nystekte boller. Rundt beina hennes spretter tre aktive barn: Jakob (7), Selma (4) og den blide, lille rødtoppen Oskar (18 måneder). 

Stine er hjemmeværende, og bare Selma går i barnehage, tre til fire dager per uke. Hun er også medlem av organisasjonen Tid for barn, før arbeidet hun med markedsføring og grafisk design. Hun startet å jobbe 14 år gammel. 

– Da permisjonstiden var over, hadde jeg fått jobb og barnehageplass, men det tok én time å kjøre til jobb, hver vei. Det kjentes helt galt å bruke mer tid på jobb enn på å være sammen med ungen min. Så jeg bestemte meg for å velge å være sammen med ham. Økonomisk gikk det rundt, med lønnen til bare mannen Kristoffer Persson, som er revisor. 

– Hvorfor skulle jeg gå mot mammainstinktet for å tjene penger vi ikke trengte? Disse årene kommer aldri tilbake. Den ekstra bilen eller det store huset kunne vi vente med. Men hvorfor ble hun, og ikke han, hjemme? 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer