Twitter

Hva har de til felles?

Du kan følge dem begge på tidenes største ryktebørs, Twitter. Slik gjør du.

Britney Spears og Barack Obama gjør det. Gjør du?
Britney Spears og Barack Obama gjør det. Gjør du? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Courtney Love er blitt saksøkt av designeren Dawn Simorangkir for æreskrenkelser. Love har nemlig skrevet på nettet at designeren er et løgnaktig ludder, som selger dop, er rasist og homofob. Hun brukte Twitter til å uttrykke sine negative følelser for designeren.

Hva er Twitter?

Twitter er et av de raskest voksende om dagen, og får skylden for John Mayer og Jennifer Anistons brudd. Mayer skal ha brukt all sin tid på Twitter, og ingen tid på Aniston.Twitter er en av de hotteste kommunikasjonssidene på nettet, også kalt "tidenes største ryktebørs". Kort forklart er Twitter en tjeneste der du bruker maks 140 tegn på å skrive hva du har på hjertet.- Du kan sammenligne det med å oppdatere statusfeltet ditt på Facebook, sende en SMS eller en kjapp e-post - det kan være en setning om hva du driver med akkurat nå, en tanke du har, et åpent spørsmål om noen har en Nokia-lader, «2-0, Torres», en URL til en video du ser på YouTube eller andre ting. Dette kalles en Tweet, skriver teknologiredaktør på DinSide, Pål Joakim Olsen.Les mer om Twitter på DinSide.

Pass på hva du skriver

På Twitter kan du følge etter kjente og ukjente - og de kan følge etter deg og se hva du har på hjertet. Derfor bør du passe på hva du kvitrer, altså på hva du velger å dele. Akkurat som du ikke bør legge ut nakenbilder på Facebook, bør du ikke skrive på Twitter at sjefen er en dust eller at du er skulkesyk. "Twitter er ikke din egen stue", skriver DinSide-journalist Øivind Idsø. Enkelte skriver på norsk, mens andre skriver på engelsk. Du når selvsagt bredere ut på engelsk, så fremt du følger fremmedspråklige. Noen kvitrer lenker til artikler og videoer som engasjerer dem, andre reklamerer for eget arbeid, mens noen skriver som på Facebook "Søren å! Hælen på støvletten brakk i det jeg gikk på bussen i dag morges".

Slik går du frem

Lag deg profil med brukernavn. Legg til et bilde hvis du vil. Skriv en kort biografi. For eksempel: Journalist og sportsentusiast, moteslave og blogger eller teknofil datafreak med hjemmeside. Inviter epostlisten din til Twitter, eller "follow" de som allerede bruker tjenesten. Sjekk hvem vennene dine følger etter, eller let opp gamle helter. Voilà! Du er med i en av verdens raskest voksende nettsamfunn. Som blogger kan du legge inn lenker til de nyeste innleggene dine, slik at du får flere lesere. For eksempel: Se hva jeg mener om Tone Damli Aaberges nyeste kjole her: www.blogg-om-tones-kjole.no

Følg Britney og Obama

Hvem knytter du til deg? Ikke nødvendigvis dine nærmeste venner. Det er ikke som Facebook, der du hovedsaklig er venn med folk du kjenner fra før. De største kjendisene, inkludert Britney Spears, er på Twitter. Med et enkelt tastetrykk kan du følge Britneys siste oppdateringer. 27. mars hadde Britney en super middag med danserne sine. For åtte timer siden skrev Britney til fansen at de gjør henne lykkelig, og at hun gleder seg til å dra til Texas i morgen.- Hver gang du kvitrer, dukker det automatisk opp på samlesiden til de som har valgt å følge deg. Du styrer selv om alle skal få følge deg som de vil, eller om du må godkjenne først, skriver teknologiredaktør Olsen.Det er ikke bare Britney og Courtney Love som er på Twitter, også CNN, Barack Obama og Martha Stewart kvitrer. Trykk på lenkene, så kan du følge etter dem for nyheter og personlige kommentarer.

Fortell om deg selv

Hvis du allerede bruker Twitter, hvordan får du mest ut av kvitringen?Det viktigste er å få mange og trofaste forfølgere. For at noen skal gidde å følge deg bør du kvitre aktivt. Hva er dine interesser, hvem er du? Hvis du skal nå ut til mange bør du unngå for mange interne meldinger om vennegjengen og helgens fest. Gi folk respons, retweet dem, og delta i diskusjoner. Er du for eksempel interessert i mote, skjønnhet og makeup - følg etter folk som er interessert i det samme. Trykk her for å følge Kk.no på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer