True crime:

Hva skjedde med lille Marianne?

Familien og hele Risør sitter fortsatt uten noen svar på hva som skjedde 28.august 1981.

SPORLØST FORSVUNNET: Marianne Rugaas Knutsen forsvant i Risør i 1981. 38 år etter forsvinningen vet forsatt ingen hva som skjedde med den lille jenta. FOTO: NTB Scanpix
SPORLØST FORSVUNNET: Marianne Rugaas Knutsen forsvant i Risør i 1981. 38 år etter forsvinningen vet forsatt ingen hva som skjedde med den lille jenta. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den hvite by ved Skagerrak, bedre kjent som Risør, begynte akkurat å komme tilbake til hverdagen etter en vellykket og varm sommer. Skolene hadde begynt, folk gikk tilbake til jobbene sine og turistene hadde stort sett reist hjem.

Fredag 28. august begynte som en vanlig fredag. Barna hadde kommet seg hjem fra skolen og foreldrene gikk innom butikkene på vei hjem for å handle inn til helga. Det lille Risør ikke viste var at denne fredagen kom til å bli helt spesiell. En dag som fortsatt huskes i Risør.

Sporløst forsvunnet

Denne ettermiddagen sent i august kunne man fortsatt føle varmen fra sommeren som hadde satt sine spor i Risør. Marianne Rugaas Knutsen bodde kun noen hundre meter fra Frydendal Varehandel og bestemte seg for å kjøpe is den varme fredagen i 1981.

Kledd i kjolen hun også hadde hatt på seg noen uker før på sin første skoledag, gikk hun nedover gaten og mot varehandelen, en vei hun hadde gått mange ganger før.

En mann var på vei ut av varehandelen og holdt døren åpen for henne mens hun gikk inn. Inne var det en dame som satt bak disken og en annen som ekspederte en kunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer