Nære relasjoner:

Hvem er dine nærmeste?

I en tid der nærmere en million nordmenn bor alene, kommer våre viktigste støttespillere ofte fra uventede steder. Slik var det for Tina og Anne.

NÆRMESTE VENNINNE: – De gangene jeg har oppdaget at jeg er gravid, er det Tina som har fått vite det først, sier Anne Blume (t.v.) om sin nærmeste venninne. FOTO: Runolfur Gudbjörnsson
NÆRMESTE VENNINNE: – De gangene jeg har oppdaget at jeg er gravid, er det Tina som har fått vite det først, sier Anne Blume (t.v.) om sin nærmeste venninne. FOTO: Runolfur Gudbjörnsson Vis mer
Publisert

– Anne er som en søster for meg

Venninnene Tina Breiner og Anne Blume møttes ved en tilfeldighet i New York, og siden har de hjulpet hverandre gjennom alt fra kreftdiagnoser til kjærlighetssorger.

Det var en av de fredagene der New Yorks vinterkulde biter hardt. Både Tina Breiner og Anne Blume bodde og jobbet i den amerikanske storbyen, og de kom gående i bohembydelen East Village da Tinas telefon ringte. Det var legen hennes som få dager tidligere ved en tilfeldighet hadde oppdaget en merkelig føflekk under en konsultasjon. Nå ba han henne om å komme tilbake mandag for å snakke nærmere om prøveresultatet. Men Tina presset ham til å fortelle litt om diagnosen i telefonen. Det var funnet kreftceller.

Tina: – Jeg var helt ødelagt! Jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle komme meg igjennom den helgen.

I dag er Tina for lengst frisk. Hudkreften ble helbredet etter et kort behandlingsforløp. Men for vennskapet ble det en manifestasjon som er holdbar i lang tid.

Tina: – Anne var bare der. Først var hun hos meg det meste av den helgen da det meste var uvisst. Og deretter ble hun med på flere legeundersøkelser. Jeg syntes at det var vanskelig å være alene etter at jeg hadde fått beskjeden, og jeg gikk rundt i et par joggebukser og en fleecegenser. Anne tok meg bokstavelig med på slep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer