Kjøpe bolig i Oslo

Hvem er egentlig førstegangskjøperen i dag?

- Fast jobb og lønn er ikke nødvendigvis nok for å få kjøpt sin første bolig i Oslo, sier eiendomsmegleren.

KJØPE BOLIG: Det er ikke lett å kjøpe sin første bolig i dag - spesielt ikke i Oslo. Foto: NTB
KJØPE BOLIG: Det er ikke lett å kjøpe sin første bolig i dag - spesielt ikke i Oslo. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hvem er egentlig en førstegangskjøper i 2020? Er det en forholdsvis etablert 30-åring med fast jobb, eller er det en student i 20-åra?

Å komme seg inn på boligmarkedet i Oslo - og i andre byer - er ingen lett sak. Ofte står det titalls folk i kø for å komme inn og se på akkurat samme leilighet som deg, og noen ganger rekker du ikke se den en gang før noen andre har lagt inn et bud.

Og så kommer jo kravene oppå det hele. Hvor mange kvadratmeter er jeg villig til å nøye meg med? Og hvor høye felleskostnader har jeg egentlig råd til å betale?

Spørsmålene er mange, men det vi lurer mest på nå er når man egentlig bør begynne å spare for å kjøpe sin første leilighet. Er det sånn at konfirmasjonspengene mine heller skulle gått inn på BSU i stedet for i den PC-en jeg hadde så lyst på? Det riktige svaret på dette er jo førstnevnte alternativ, men skal man altså begynne å spare til sin første bolig som 15-åring?

Jo før, jo bedre

Behnaz Ganji er sparerådgiver i DNB. I en email til KK skriver hun at hennes anbefaling er å starte å spare så tidlig som mulig.

- Regnestykket er enkelt: Jo tidligere du starter, jo mindre trenger du å spare og jo større renters renteeffekt får du.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer