Litteratur

Hvem er Norges catwoman?

Aliaset Leia Starmann er høstens mest mystiske bokdebutant.

Publisert
Sist oppdatert
Uansett hva som er bakgrunnen for forfatterens maskebruk, psevdonymet Leia Starmann lanseres som en av høstens mest spennende debutanter på Cappelen. Ifølge forlaget er hun 26 år gammel og bor for tiden i Spania, der hun studerer latinamerikansk litteratur. Tidligere har hun bodd i England og i Israel. Hun har også reist mye rundt i verden, blant annet i India og Latin- Amerika.

Nå debuterer hun med romanen Striper, som finner sted i Honningsvåg og i Jaffa i Israel. Og debutboken betegnes som ung, provoserende og rå. Det er historien om unge Leia Starmann, som er hektet på tegneserier, elektroniske spill, David Bowie og dop. På marvel.com finner hun en invitasjon til en konkurranse om den beste tegneserien, og fra den dag er det ingenting som betyr mer for henne enn å komme seg til London, levere bidraget sitt og delta på den store marvelfesten.

GEIR OLAV JØRGENSEN (35) kommer fra en liten bygd utenfor Odda. Han hoppet av psykologistudiet for å reise verden rundt. I løpet av sju år besøkte han 27 land. Han har også spilt fløyte i et band og livnært seg som gatemusikant i Amsterdam og New York. Nå er han gift med en israelsk jente, har tre små sønner, bor i en liten bygd, lever økologisk – og debuterer på Cappelen med romanen Mono. Om bestefar, mor, far og sønnene Fjodor og Vladimir, som bor på en gård høyt oppe i åsen, på skyggesiden.

Familien lever isolert i forhold til «bygdingane». På løa står et gammelt lokomotiv, som faren etter hvert bruker all sin tid på å sette i stand. Han kutter ut jobben i industrien, og gårdsdriften forfaller i takt med hans intense arbeid i løa. Jørgensen skrev for øvrig denne boken mens han passet en fruktgård i Andalucia.

MARIT EIKEMO (35) kommer fra Odda, og er bosatt i Bergen. Hun er tidligere redaktør i Syn og Segn, og jobber nå som informasjonsleder for Festspillene i Bergen.

I høst debuterer hun på Det Norske Samlaget med romanen Mellom oss sagt.

Handlingen er lagt til Bergen, og hovedpersonen er Regine Hansen, vikar ved Aetat.

Det er lenge siden hun ble ferdig med studiene, og nære venner er i ferd med å «bli til noe», mens Regine selv strever med å finne ro og retning i tilværelsen.


TOR EVEN SVANES (28) er utdannet medieviter, og bor i Stavanger. I høst debuterer han på Cappelen med romanen Den andre sønnen, en episk roman om evige temaer som vennskap, misunnelse, kjærlighet og svik. Den stolte og tradisjonsrike familien Cuellar på Sardinia har adelige aner, men en progressiv og lidenskapelig historie.

Da fascistene fester grepet om Italia utover 1920- og 30-tallet, er det selvsagt for familien å ta opp kampen. Faren Salvatore organiserer motstanden i byen Bosa, og er beryktet blant fascistene helt opp til ministeriene i Roma. Hans eldste sønn Mario er sterk og uredd, og villig til å gå enda lenger enn faren. Historien fortelles imidlertid av lillebror Alessio, som prøver å finne sin helt egen vei for å vinne familiens respekt.

MAZDAK SHAFIEIAN (26) er født i Iran, men er nå bosatt i Bergen. Han er utdannet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og har skrevet essay, noveller og artikler i ulike litteraturtidsskrifter. For tiden studerer han litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen.

Og i høst debuterer han på Gyldendal med diktsamlingen Dyregravsmørke. En av de tematiske grunnstrengene i diktene er menneskets utsatthet. Det individet som kastes inn i tilværelsen i åpningsdiktet, er overlatt til seg selv i et altomsluttende mørke – et dyregravsmørke.

HEGE ÅSVANG (37) er opprinnelig fra Vesterålen, men bor nå i Oslo. Hun er utdannet filmviter, og debuterer på Cappelen med romanen *S*, en historie om vennskap, sex og kjærlighet i vår tid. Aggi og Carl er gift og lever et hektisk, vellykket, moderne forstadsliv som småbarnsforeldre. Men spedbarnet har kolikk, Aggi sørger over morens død og Carl makter ikke å trøste henne.

I denne skjøre situasjonen dukker Aggis gamle bestevenninne Barbro opp, med gamle minner ladet med erotikk og svik, og hun trigger den gifte venninnen til å slokke sorgen og kurere ensomheten med tilfeldige sexpartnere hun treffer på nettet. Konsekvensene blir katastrofale.

Hvem er Norges catwoman?
Hvem er Norges catwoman?
Hvem er Norges catwoman?
Hvem er Norges catwoman?
Hvem er Norges catwoman?
Hvem er Norges catwoman?
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer