Kroppspositivisme

- Hvem som helst kan få en tjukk kvinne til sengs! Sorry, men nei

Den svenske influenseren Jasmina Lovén (36) understreker til KK at også formfulle kropper fortjener å bli elsket.

KROPPSPOSITIVISME: Den svenske influenseren Jasmina Lovén med appell om at også formfulle kvinner fortjener å bli elsket. Her med samboeren Håkan. FOTO: Privat / @fruskysize / Instagram
KROPPSPOSITIVISME: Den svenske influenseren Jasmina Lovén med appell om at også formfulle kvinner fortjener å bli elsket. Her med samboeren Håkan. FOTO: Privat / @fruskysize / Instagram Vis mer
Publisert

«Hvem som helst kan få en tjukk kvinne til sengs! Sorry, men nei. Jeg trenger ikke være 50 kilo lettere, ha en flat mage, store bryster eller fast rumpe for å få en bra partner», skriver den svenske influenseren Jasmina Lovén (36) i et innlegg på bildedelingstjenesten Instagram.

Innlegget har i skrivende stund fått nesten 1500 likes, og i kommentarfeltet er det mange som hyller Jasmina for den ærlige appellen om at også formfulle kropper er verdt å bli elsket.

Jasmina mener at man også som kvinne med noen kilo ekstra på kroppen har lov og rett til å stille krav til partner, og at det ikke er sånn at formfulle kvinner tar til takke med hva som helst.

«Bare fordi man er en tjukk kvinne, betyr ikke det at man er mindre verdt, at man fortjener dårlige menn, at man ikke kan ha herlig sex, at man skal ta den første og den beste fordi man tror at ingen andre vil ha deg!», skriver hun.

Trist at formfulle kvinner tror de er bunnskrap

Til KK utdyper 36-åringen, som har over 13 000 følgere på Instagram, bakgrunnen for hvorfor hun publiserte innlegget.

- Jeg vil vise at en kvinnes verdi ikke handler om hvordan du ser ut, og at det finnes mer til et menneske enn en kropp. Du som formfull kvinne skal våge å elske, bli elsket, våge å ha sex med den du vil og å søke kjærlighet. Du har like mye rett til å finne en bra partner som noen andre, forklarer hun.

Jasmina blir trist av tanken på at det finnes kvinner der ute som tror at de ikke fortjener kjærlighet fordi at de ikke er tynne nok.

- Det gjør meg trist at det finnes unge jenter og kvinner der ute som tror at de er bunnskrap, at de ikke er noe å ville ha bare fordi at de ikke ser ut slik normene og idealene sier.

- Du trenger ikke ligge med noen bare fordi at du tror at du ikke kommer til å få mulighet til å ha sex med noen andre om du vil, bare fordi at du er tjukk, sier hun til KK.

«Det finnes menn som mer enn gjerne vil omfavne magen din, som vil klemme deg. Som vil være med deg, og som kommer til å være stolt av deg, og av dere! Som kommer til å ville tilfredsstille deg, og som ikke har noen problem i det hele tatt med et par tjukke lår rundt seg. Ikke bekymre deg. Ikke vær redd. Slapp av. La din kropp være fri», skriver hun videre i innlegget som ble publisert i slutten av mai.

Selv er hun gift på åttende året med svenske Håkan, som hun traff på datingsiden Happypancake. De ble kjærester for ni år siden, og han er ofte å se på influenserens Instagram-profil.

- Det er sørgelig å tenke på at det finnes kvinner som ikke vil kjenne berøring eller nærhet, fordi at de tror at den tjukke kroppen er den verste som finnes. Mange kvinner skammer seg over å være nakne, og har praktisk talt sex med klærne på fordi at de synes det er vanskelig å vise frem kroppen sin, sier hun til KK.

Også tykke kvinner kan være pene, sexy og attraktive

36-åringen, som i 2021 ble nominert til Ellos Awards for sitt engasjement, jobber hardt for å fremme budskapet om at kroppen er vakker - selv om den er formfull og rund.

- Jeg vil at man skal vite at man som tykk kvinne kan være pen, attraktiv, sexy og alt det ønsker vil være. For man er en hel person, med så mye å gi. Du er ikke mindre verdt fordi at vekten din viser et visst siffer, mener hun.

- Hvorfor tror du at mange overvektige føler at de er mindre verdt i relasjon med en partner?

- Det er fordi at vi hele livet har lært oss at vi er mindre verdt om vi er tjukke. Vil man finne en bra mann man kan være lykkelig med, må man først og fremst være tynn. Fra barnsben av har vi lært oss at vi må være en liten og nett kvinne, for å få en bra mann. Det er noe som gjentas livet ut, og det er klart at vi til slutt begynner å tro på det, sier Jasmina til KK.

For å lære å elske seg selv og den kroppen man har, mener hun at det er viktig at man starter med å se på seg selv i speilet, og å bli godt kjent med egen kropp.

«Gjør det komfortabelt for deg selv å være naken; i ditt eget selskap, før du våger å slippe andre innpå deg. Men stol på meg når jeg sier at du er noen andres drøm. Og denne «noen» er din. Denne «noen» er ikke hvem som helst. Og du er verdt det beste. Magen min disser, og han kan se det, han kan holde det, og kysse det og se på det og nyte det».

Vi må bli flinkere til å heie på hverandre

Jasmina er overbevist om at mange formfulle kvinner tror at en potensiell partner fortjener noe bedre enn dem - noen som en tynnere enn dem. Og at man ofte føler seg skamfull over egen kropp.

- Jeg sier ikke at alle formfulle kvinner gjør det, men mange. Jeg ønsker å bryte ned dette forvridde tankesettet. For om man ser på virkeligheten og på fakta tiltrekkes man av ulike personer og personligheter, sier hun til KK.

36-åringen, som er bosatt med ektemannen i Lindköping i Sverige, oppfordrer kvinner til å bli flinkere til å løfte hverandre opp og å heie hverandre frem.

- En tjukk kvinne er like mye en kvinne som noen andre, og om man ser til virkeligheten er jo tjukke kvinner også bra folk! Vi trenger ikke sammenligne oss med hverandre. Vi er bra som vi er, enten vi er tjukke eller tynne, og vi vinner alle sammen på å heie og støtte hverandre!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer