Døde uten pårørende

Hvem var Tatjana Wirbo?

Tatjana Wirbo levde et tilsynelatende stille, nesten usynlig liv i Bergen, og hadde ingen nære pårørende da hun døde. Men livet hennes hadde vært langt mer dramatisk enn noen kunne forestille seg.

UTEN ARVINGER: Da Tatjana Wirbo døde i 2013, hadde hun ingen pårørende. Da NRK besøkte hennes og sønnen Steffens grav i forbindelse med research til TV-programmet Ukjent Arving, skulle den etter planen slettes. Foto: Privat/NRK
UTEN ARVINGER: Da Tatjana Wirbo døde i 2013, hadde hun ingen pårørende. Da NRK besøkte hennes og sønnen Steffens grav i forbindelse med research til TV-programmet Ukjent Arving, skulle den etter planen slettes. Foto: Privat/NRK Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er ikke alle liv som leves like høylytt. Noen liv leves mer i det stille, for seg selv, uten at den som lever det krever så mye oppmerksomhet fra verden utenfor. Nesten usynlig foregår dette livet på jorden, stille og forsiktig går det framover, den ene dagen etter den andre, inntil det en dag ikke er mer liv igjen å leve, og tiden for dette mennesket stopper opp.

For alle andre går tiden videre. Det stille livet blir ofte også en stille død. Få spor har festet seg i verden, lite er egentlig forandret, verken ved at man var til eller ved at man ikke er det lenger.

Døde uten pårørende

Tatjana Wirbo levde et slikt liv. De få som kjente henne, sier hun var stille, tilbaketrukket, privat. Snakket lite, fikk aldri besøk, takket alltid nei til hjelp, selv om hun brukte krykker og hadde vondt for å gå etter å ha vært syk med polio som barn. Da hun døde i 2013, ble en aldrende nabo oppført som nærmeste pårørende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.