Hytte

– Hver dag tenker jeg: Fy flate, så heldig jeg er!

Kathrine drømte om å bo på en avsides plass med utsikt – og endte opp med å kjøpe en hytte som ligger så bortgjemt til at den er vanskelig å finne.

STORSLÅTT HYTTE: Kathrine står midt i sitt rike. Se på utsikten hennes! Terrassen, bordet og benkene er selvlaget – med hjelp fra gode naboer som også er blitt nære venner. Til høyre hovedhuset, til venstre verkstedet. Foto: Siv-Elin Nærø
STORSLÅTT HYTTE: Kathrine står midt i sitt rike. Se på utsikten hennes! Terrassen, bordet og benkene er selvlaget – med hjelp fra gode naboer som også er blitt nære venner. Til høyre hovedhuset, til venstre verkstedet. Foto: Siv-Elin Nærø Vis mer
Publisert

En mild vind stryker over blåbærlyng, markjordbær, revebjeller og tistler. Fra en bjørk kvitrer en fugl, og katten Lina spisser ørene.

– Se hvor fint lys det er på fjellet nå, sier Kathrine Berg og vender blikket mot en utsikt som kan ta pusten fra noen hver: Skyene blafrer over himmelen som seil på en skute, og fjellene reiser seg lik mektige kjempeskrog opp fra fjorden, nærmere bestemt Nordfjorden. Den nordligste av de tre store fjordene i Sogn og Fjordane.

– Er det ikke fantastisk! Jeg er så glad i denne plassen. Freden og roen som er her. Det er noe med å sette pris på de enkle gledene i livet. Nå er jeg blitt 49 år gammel, og jeg har aldri hatt det så bra som nå.

For å komme til bygda Hundvik i Stad kommune, må du over fjellet fra Hundeide, snirkle deg på den seks kilometer lange veien over Hundvikfjellet fra sørsiden av Eidsfjorden og kjøre ned til fjorden på den andre siden. Når du ikke kommer lenger, er du framme.

– Herfra tar det meg bare femten minutter å dra inn til sentrum av Nordfjordeid. Likevel bor jeg avsides til. For å komme hit til meg, må du kjøre på en svingete grusvei som folk synes er litt skummel – så det er ikke akkurat mye trafikk her. Selv er jeg veldig fornøyd med at jeg bor både sentralt og avsides til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer