Andreas Wahl

- Hver kveld er det fullt fokus på å overleve

Da Andreas Wahl testet ut fysiske lover med livet som innsats, hadde tv-teamet lagret nummeret til hans gravide samboer. I tilfelle ...

HOLDER VITENSKAPSSHOW: Andreas Wahl viderefører en gammel tradisjon med sine vitenskapsshow: – For 100–150 år siden var det mange turneer med vitenskapelig innhold. Det første batteriet, for eksempel, var på verdensturné. I de fine salonger viste man frem en vakuummaskin og puttet inn levende dyr for å se hva som skjedde. Det høres fælt ut i dag, men bunner i en nysgjerrighet.  Foto: Geir Dokken
HOLDER VITENSKAPSSHOW: Andreas Wahl viderefører en gammel tradisjon med sine vitenskapsshow: – For 100–150 år siden var det mange turneer med vitenskapelig innhold. Det første batteriet, for eksempel, var på verdensturné. I de fine salonger viste man frem en vakuummaskin og puttet inn levende dyr for å se hva som skjedde. Det høres fælt ut i dag, men bunner i en nysgjerrighet. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andreas Wahl (33) er fysiker og vitenskapsinspirator, og kjent fra programseriene «Med Livet som innsats» og «Folkeopplysningen». Han er aktuell med 3. sesong av «Folkeopplysingen» på NRK, og turnerer med vitenskapsshowet «Elektrisk». Han er samboer med Mari, og far til Vetle (1). «»

- På scenen utsetter jeg meg for et innendørs lynnedslag og får en million volt gjennom kroppen. 

Andreas Wahl sier det med største selvfølgelighet. Viser på den 190 cm lange kroppen hvordan en brynjelignende metalldrakt forhåpentligvis vil utgjøre forskjellen mellom liv og død. 

– Væske leder jo strøm, så dersom lynet går inn i kroppen, følger det blodbanene. 

Han tar en rask slurk frappé på stamkafeen på St. Hanshaugen. 

– I tillegg har du jo alle de potensielle brannskadene. Nei, det er viktig å vite hva man gjør. Hver kveld er det fullt fokus på å overleve. 

Med olivenfargede øyne og kritthvitt smil kunne Andreas Wahl glidd rett inn som det 12. medlemmet i «Oceans Eleven», eller som co-pilot i «Top Gun». I stedet har fysikeren valgt å stue seg bort i et laboratorium, i realfagets tjeneste. Eller, kanskje ikke stuet seg bort. I jeans og T-skjorte minner han lite om den støvete fysikklæreren fra videregående.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer