Endometriose:

«Hvis du vil ha barn, må du forte deg»

I 12 år gikk unge Mari med sterke smerter i underlivet uten å få diagnose. Med diagnosen fulgte en voldsom beskjed.

BARNA: Da Mari var 29 år og våknet av narkose, sa gynekologen som hadde operert henne det rett ut: du har dårlig tid til å få barn. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen
BARNA: Da Mari var 29 år og våknet av narkose, sa gynekologen som hadde operert henne det rett ut: du har dårlig tid til å få barn. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert

Vilde er født 1. april 2002, Frida 1. desember 2003. De er det som kalles pseudotvillinger, fordi det er mindre enn to år mellom dem. De er Maris stolthet og glede, men det var aldri noen selvfølge at Mari skulle få barn.

Frida og Vilde forteller at de alltid har hatt glede av å være så tette, og at de bestandig har hatt en lekevenninne og bestevenn søsteren. I den verste fjortisperioden kunne det gå litt hardt for seg innimellom, særlig når den ene forsynte seg fra den andres klesskap.

Vilde ler og sier at det fortsatt kan høres ut som om tredje verdenskrig bryter ut innimellom.

– At mamma sliter med plager og smerter, er noe vi er vant til - og da tar vi hensyn. Når vi ser at hun har det tøft, hjelper vi til hjemme så godt vi kan. Det har alltid vært en selvfølge for oss, selv om mamma aldri er krevende, legger Vilde til.

Pappa bor i nærheten, og han har også alltid vært der for døtrene.

– Jentene er min store stolthet og glede, sier Mari og må tørke en tåre når hun tenker på frykten hun en gang hadde for ikke å få barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer