Alenepappa:

- Hvis ikke jeg svarer når de ringer, har de ingen mamma å ringe til

Livet endret seg med ett for Senterparti-politikeren da han plutselig ble alene om omsorgen for de to barna sine.

ALENEPAPPA: I hyllene hjemme hos kommunal- og distrikstminister, Sigbjørn Gjelsvik finner man innrammede tegninger til både mamma og pappa. For tre år siden ble han alene med de to barna sine. FOTO: KAJA BRUSKELAND
ALENEPAPPA: I hyllene hjemme hos kommunal- og distrikstminister, Sigbjørn Gjelsvik finner man innrammede tegninger til både mamma og pappa. For tre år siden ble han alene med de to barna sine. FOTO: KAJA BRUSKELAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sørumsand er et søvnig, men sentralt lite tettsted ved Glomma. Området er kjent for Stomperud og Norges eldste båt, og for en Senterparti-politiker fra Vestlandet.

I en kafe like ved togstasjonen forteller driverne at Sigbjørn Gjelsvik er pratsom og blid. Dessuten gjør han mye for lokalmiljøet.

KK skal møte kommunal- og distriktsministeren hjemme hos han og hans to barn. Vil snakke med han om hvordan det er å kombinere en så travel jobb-hverdag med det å være alenepappa.

«Nei du først»

Han har dekket på bordet i stuen i det koselige rekkehuset innerst i veien. Så setter han seg ned. Forteller at de trives godt her. Har bodd på Sørumsand i 17 år nå.

De første årene i bygda bodde han, ekskona og barna i et større hus et stykke unna. Men da han og kona gikk fra hverandre, flyttet han hit han bor nå.

Margrethe het hun. De møttes gjennom felles venner tidlig på 2000-tallet. De var begge engasjert i «Nei til EU» og politikk generelt. De delte lidenskapen for å reise. Hun elsket å ta bilder og sette dem sammen til minnealbum til hvert av barna sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer