True crime:

- Hvis skjebnen til dette tilsynelatende lykkelige paret endte slik, får det en til å tenke på hva andre par skjuler

Chris Watts er siktet for drapet på kona Shan’ann og døtrene Bella (4) og Celeste (3).

DRAPET SOM RYSTET ET HELT LOKALSAMFUNN: Shan’ann Watts og døtrene Celeste og Bella ble i august funnet drept i Colorado i USA. Ektemannen er siktet for å ha drept kona og barna, og har under ed innrømmet at han kvalte henne. FOTO: NTB Scanpix
DRAPET SOM RYSTET ET HELT LOKALSAMFUNN: Shan’ann Watts og døtrene Celeste og Bella ble i august funnet drept i Colorado i USA. Ektemannen er siktet for å ha drept kona og barna, og har under ed innrømmet at han kvalte henne. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske 34-åringen Shan'ann Watts hadde alt hun kunne drømme om - to vakre døtre, en ny baby på vei, et hjem i idylliske Frederick i Colorado og en ektemann som elsket henne. Men snart skulle idyllen slå sprekker.

Da Shan'ann ikke kom tilbake fra jobbreise til Arizona i midten av august, og ikke dukket opp til en avtalt legetime dagen etter, ble det slått alarm.

Da politiet ankom familiens hjem fikk de bekreftet at tobarnsmoren faktisk hadde kommet tilbake fra jobbreisen, ettersom kofferten hennes sto uåpnet i entreen. Men da politiet ble klar over at Shan'ann hadde reist hjemmefra uten hverken mobiltelefon, lommebok eller livsviktige medisiner, forsto de at noe var galt. Det eneste hun hadde tatt med seg var døtrene på tre og fire år.

Etterforskningen begynte, og ektemannen Chris Watts (33) henvendte seg til kona og barna via media og ba om at de skulle komme hjem igjen. Da en journalist spurte ham om de hadde kranglet innrømmet tobarnsfaren at de hadde hatt en opphetet diskusjon i forkant av forsvinningen.

- Det var ikke en krangel. Men vi hadde en emosjonell samtale, og det er alt jeg kommer til å si. Men jeg vil bare ha dem tilbake. Jeg vil bare at de skal komme tilbake, sa han til pressen.

UTRO: Shan'ann Watts var 15 uker på vei med parets tredje barn. Dette stoppet ikke Chris Watts fra å ha et forhold på si med en kollega. Han skal ha ønsket å ta ut separasjon fra kona. FOTO: NTB Scanpix
UTRO: Shan'ann Watts var 15 uker på vei med parets tredje barn. Dette stoppet ikke Chris Watts fra å ha et forhold på si med en kollega. Han skal ha ønsket å ta ut separasjon fra kona. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Neil Entwistle drepte kona og datteren - skjulte latterkrampe under rettssaken

Erkjente under ed at han hadde kvalt kona

Det tok ikke lang tid før Chris ble ansett som mistenkt og for å hatt noe med forsvinningen å gjøre, og et par dager etter at letingen startet ble Chris arrestert og brakt til avhør.

Dagen etter arrestasjonen, den 16. august 2018, fant politiet levningene etter en voksenperson og to barn på eiendommen til olje- og gass-selskapet Anadarko Petroleum - en bedrift Chris hadde jobbet for, men blitt sparket fra samme dag som han ble arrestert. Politiet konkluderte raskt med at det var Shan'ann og døtrene Celeste og Belle som var blitt funnet.

Per i dag er ikke obduksjonrapporten ferdigstilt, men ifølge rettsdokumenter som magasinet People refererer til er foreløpig konklusjon rundt dødsårsak kveling.

Under avhørene av Chris har det kommet frem at han skal ha kvalt sin kone fordi han oppdaget at kona kvalte sin eldste datter, og at den yngste datteren lå livløs på gulvet. Han påstår at Shan'ann skal ha blitt så rasende over at Chris ønsket å separeres fra henne, ettersom det hadde kommet frem at han hadde et forhold med en kollega, at hun skal ha tatt livet av døtrene. Dette har Chris frivillig avgitt i en skriftlig erklæring, en såkalt affidavit, gitt under ed.

Se utdrag fra den skriftlige erklæringen til Chris Watts under:

FOTO: NTB Scanpix
FOTO: NTB Scanpix Vis mer

En anonym politikilde med tilknytning til saken skal ha uttalt til People at denne teorien ikke holder mål, og at det ikke finnes bevis som tilsier at tobarnsmoren, som var gravid i 15 uke med parets tredje barn, skal ha drept døtrene.

I slutten av november starter rettssaken mot Chris Watts. Påtalemyndigheten krever at han skal bli dømt for overlagt drap på kona og døtrene, samt for å ha forvoldet død over sitt ufødte barn (first-degree unlawful termination of a pregnancy). Den ufødte gutten hadde fått navnet Nico.

Chris Watts har ikke mulighet til å løslates ved kausjon mens han sitter i fengsel, og venter altså i disse dager på at saken skal tas opp i retten.

UMISTELIG: Shan'ann Watts far Frank Rzucek og bror Frankie Rzucek under en rettshøring i Weld County Courthouse i Colorado 21. august 2018 - fem dager etter at deres umistelige familiemedlemmer ble funnet drept. FOTO: NTB Scanpix
UMISTELIG: Shan'ann Watts far Frank Rzucek og bror Frankie Rzucek under en rettshøring i Weld County Courthouse i Colorado 21. august 2018 - fem dager etter at deres umistelige familiemedlemmer ble funnet drept. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge People er Chris Watts rammet av depresjon, og det er fare for at han kan begå selvmord. Fengselsbetjentene har han derfor på såkalt suicide watch, som innebærer at de har visuell kontakt med ham hvert 10. minutt. Han sitter på isolasjon, og har ikke mulighet til å sosialisere seg med andre.

Lørdag 1. september ble Shan'ann og døtrene begravet fra Sacred Heart Catholic Church i Pinehurst, North Carolina. Flere hundre sørgende hadde møtt opp for å ta farvel med 34-åringen og barna, og den 90 minutter lange begravelsen ble også live-streamet via Facebook.

Under seremonien var det ingen som nevnte Chris Watts' navn. Father John Forbes, som forrettet under begravelsen, holdt en rørende tale til forsamlingen.

- Shan’ann hadde så mye kjærlighet å gi. Hun elsket Gud, hun elsket sin familie og sine venner. Hun var en bestemt kvinne, som hadde drømmer hun ønsket å oppnå. Hun jobbet hardt for å oppnå de drømmene. Hun ønsket å utgjøre en forskjell. Hun ønsket å være en god kone og mor.

Også de to barna ble hyllet av Father Forbes.

- Bella Marie og Celeste Cathrine lyste opp for alle menneskene rundt seg. De var fylt med livsglede, og de delte det med alle menneskene de kom i kontakt med.

TUNGT FARVEL: Familiemedlemmer tok farvel med Shan’ann og barna 1. september 2018. Bak døren skimtes faren Frank Rzucek og ved siden av ham står sønnen Frankie Rzucek. FOTO NTB Scanpix
TUNGT FARVEL: Familiemedlemmer tok farvel med Shan’ann og barna 1. september 2018. Bak døren skimtes faren Frank Rzucek og ved siden av ham står sønnen Frankie Rzucek. FOTO NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Søskenflokken ble splittet da far ble dømt for drapet på mor

- Dere fylte dagen min med smil og glede, selv når jeg følte meg nedfor

Shan’ann foreldre, Frank og Sandra Rzucek, kom også med en sterk og personlig uttalelse om datteren og barnebarna under begravelsen.

- Jeg har så mye jeg ønsker å si, men jeg skal holde det kort. Pappa elsker deg. Du er en fantastisk datter og en god mor. Du er ren og skjær kjærlighet, og ga så mye omsorg til alle rundt deg. Du kommer alltid til å være pappas lille jente. Til vi møtes igjen - jeg elsker deg av hele mitt hjerte. Kjære Bella og Celeste og Nico, dere kommer alltid til å være Pop Pops elskede barnebarn. Dere fylte dagen min med smil og glede, selv når jeg følte meg nedfor. Bella, du kommer alltid til å være min «Silver bells». Celeste, Pop Pop skal ta vare på lekene dine. Sender dere alle mine kyss og klemmer til dere. Vi sees, sa bestefar Frank.

- Shan’ann, Bella Marie, Celeste Catherine og Nico Lee - mamma og Nona elsker dere av hele sitt hjerte.

BRUTALT DRAP: Shan’ann og døtrene Bella og Celeste ble funnet drept noen dager etter at de ble meldt savnet. Chris Watts innrømmer at han har kvalt kona til døde, men hevder at han gjorde det i raseri fordi han oppdaget at kona hadde tatt livet av døtrene. Denne teorien avviser politiet at det finnes bevis for. FOTO: NTB Scanpix
BRUTALT DRAP: Shan’ann og døtrene Bella og Celeste ble funnet drept noen dager etter at de ble meldt savnet. Chris Watts innrømmer at han har kvalt kona til døde, men hevder at han gjorde det i raseri fordi han oppdaget at kona hadde tatt livet av døtrene. Denne teorien avviser politiet at det finnes bevis for. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det er altså ikke før 19. november at rettssaken mot Chris Watts finner sted i Colorado. I dag sitter han fengslet i Weld County Jail i samme delstat. Han har foreløpig ikke kommet med en uttalelse vedrørende hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

Kris Landon, en venn av paret, har tidligere beskrevet Shan'ann og Chris som et bunnsolid ektepar.

- De fremsto liksom som det perfekte par. De virket som de var fantastiske partnere. De var det paret som man observerer, og så snur man seg til sin egen ektefelle og sier: «hvorfor er ikke vi sånn som det?». Det er helt ufattelig det som har skjedd. Hvis skjebnen til dette tilsynelatende lykkelige paret endte slik, får det en til å tenke på hva andre par skjuler, sa hun til People i slutten av august.

Øvrige kilder: People, InTouch, Meaww og Mirror

LES OGSÅ: Partnerdrap: - Jeg var forberedt på at pappa skulle ta sitt eget liv, men ikke at han skulle ta med seg mamma også

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer