Kjendis

Hvor ble det av Ruby Wax?

Etter 12 år som stjerneintervjuer, forsvant hun plutselig fra rampelyset.

HVA SKJEDDE EGENTLIG: – Det var en prosess som hadde pågått over tid, og det hadde etter hvert begynt å gå opp for meg at jeg ikke lenger fikk noen jobber.  Foto: David Venni/Chillimeida
HVA SKJEDDE EGENTLIG: – Det var en prosess som hadde pågått over tid, og det hadde etter hvert begynt å gå opp for meg at jeg ikke lenger fikk noen jobber. Foto: David Venni/Chillimeida Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ruby Wax hadde alt, møtte alle de store og var kjent for sin frekke og grenseløse intervjustil.

Hvem andre enn Ruby kunne finne på å intervjue Madonna til sengs, rote gjennom håndvesken hennes og ta på seg en av stringtrusene hennes på hodet?

Men etter 12 år som stjerneintervjuer, og 30 år i bransjen, takket hun for seg i BBC - og forsvant helt.

Hva skjedde egentlig?

– Det var en prosess som hadde pågått over tid, og det hadde etter hvert begynt å gå opp for meg at jeg ikke lenger fikk noen jobber.

Opplev Ruby når hun står på scenen på KK-dagen i Folketeateret i Oslo 19. april (det er fortsatt noen billetter igjen - meld deg på her!).

Sammenbruddet

Ruby fikk et sammenbrudd. Ikke så mye fordi hun mistet jobben, men på grunn av den psykiske sykdommen hun hadde slitt med siden hun var barn.

– Å være deprimert føles som en stor sementblokk, uten personlighet. Det er som å ligge i hi, uten å greie å våkne. Det er en sykdom jeg må leve med. Jeg går fortsatt på medisiner, sier Ruby.

LES OGSÅ: Var døden nær to ganger

Les hele intervjuet i KK 15, som er i salg nå. Foto: KK
Les hele intervjuet i KK 15, som er i salg nå. Foto: KK Vis mer

Foredragsholder og frontfigur

Ruby har gjort seg selv til frontfigur for psykisk syke, blant annet gjennom et standupshow om sin egen sykdom. Hun har tatt en master i mindfulness på Oxford, og holder foredrag om hvordan man kan «reinvent yourself», altså fornye seg selv eller «finne seg selv på nytt».

I tillegg har hun skrevet boken «Sane new world», om hjernekjemi i et evolusjonsperspektiv, basert på sin egen master­oppgave.

I ukens KK forteller Ruby åpent om hvordan det har vært å leve med psykisk sykdom, og den nye veien videre.

Hun innrømmer at det var tøft i begynnelsen.

– Da jeg begynte å studere, var jeg fortsatt i sorg over at jeg måtte skifte karriere. Du har stått på i 30 år for denne jobben, og så blir den plutselig tatt fra deg. Det er som om en del av deg dør. Det er som et dødsfall.

Les hele intervjuet i KK 15, som er i salg nå!

LES OGSÅ: Tidenes stjernelag til KK-Dagen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer