Trine Lise Olsen:

«Hvor stygg må man ikke være når din egen mor ikke vil ha deg?»

Komiker Trine Lise Olsen åpner opp om det aller såreste i livet.

TRINE LISE OLSEN: I arbeidet med å skrive boken, fikk komikeren et nytt syn på moren, som måtte gi fra seg omsorgen for barna da Trine Lise var åtte år gammel. Bildet er tatt i anledning et portrettintervju i KK i 2021. Foto: Astrid Waller
TRINE LISE OLSEN: I arbeidet med å skrive boken, fikk komikeren et nytt syn på moren, som måtte gi fra seg omsorgen for barna da Trine Lise var åtte år gammel. Bildet er tatt i anledning et portrettintervju i KK i 2021. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Trine Lise Olsen har tidligere delt noe av sin sterke historie med KK.

I et portrettintervju gjort i 2021, fortalte hun om den brustne barndommen - hun var sju da moren måtte gi opp omsorgen for henne, og ble flyttet fra fosterhjem til fosterhjem.

– Når jeg ser på bilder fra den tiden, og ser bilder av den lille jenta, ser jeg at hun er trist. Da har jeg bare lyst til å klemme henne. Og si at det går bra. Du vet det ikke selv ennå, men det kommer til å gå bra, uttalte Trine Lise til KK den gangen.

Nå har hun skrevet boken «Kan noen elske meg?», i samarbeid med journalist Tommy Halvorsen på Pitch forlag.

I et nylig intervju hos «God morgen Norge » ble hun spurt om hvorfor hun valgte nettopp den tittelen.

- Det er det store spørsmålet som har gått gjennom livet. Når man ikke har omsorgspersoner eller folk som gir deg det naturlig, at det er noe som er organisk i livet ditt, så må man jo lure på hvorfor vil ingen ha meg? Hva er det som er galt med meg? Og da blir det jo de store ordene - hvorfor kan ingen elske meg liksom, svarte Trine Lise.

«Hvor stygg må man ikke være?»

I intervjuet forteller Trine Lise også at moren slet med psykisk sykdom, og at det ikke fantes noen nær familie som kunne hjelpe, eller et system som fanget henne opp.

Fra hun var to til ni år, var hun innom flere beredskapshjem og fosterhjem. Spesielt én episode har brent seg fast, og bidratt sterkt til følelsen av å ikke føle seg elskbar:

Den gangen moren kom på besøk i et av fosterhjemmene - og dro igjen, uten at Trine Lise skulle få være med.

Komikeren forteller om det med en sår klang i stemmen.

- Da går det opp for meg, at hun vil virkelig ikke ha oss. Vi skal ikke være med henne. Da kom den første bevisste følelsen som jeg husker, av hvor stygg må man ikke være når din egen mor ikke vil ha deg?

Ville ikke gi opp barna

I arbeidet med boken har Trine Lise gjennomgått sin egen fyldige barnevernsmappe, og lest dialogen mellom moren og barnevernet.

Komikeren beskriver det som svært tøff og vond lesing.

- Det er mest det å se hvor utrolig alene min biologiske mor har følt seg. Og hennes største feil, i forhold til hvordan det har gått utover oss barna, er jo at hun ikke ville gi oss opp. Det kan man ikke klandre henne for.

Hun har vært blank i øynene når hun har fortalt om moren - men det er når hun begynner å fortelle om fostermoren Ragnhild, som hun kom til da hun var 11 år, og som hun sier at reddet livet hennes, tårene kommer.

Svaret som forandret alt

Trine Lise har tidligere fortalt til KK om vendepunktet. Det var etter å ha testet sin nye fostermor i to år, og ventet på at også hun skulle gi henne opp, Trine Lise fant hun henne gråtende på senga - og fikk svaret som skulle forandre alt, som skulle gjøre henne sikker på at hun var ønsket og elsket.

«Jeg gråter fordi jeg ikke når fram til deg. Fordi jeg ikke vet hvordan jeg skal få deg til å tro på at vi vil ha deg her. Men er det opp til meg, skal jeg være bestemor for dine barn.»

I dag er Trine Lise selv stolt fosterhjems-ambassadør.

I intervjuet med God Morgen Norge, minner komikeren om at mange barn i Norge trenger et nytt hjem.

«Hvis ingen vet det her, så er jeg sterk» har hun lenge tenkt om deler av barndommen. Nå tenker hun, at om kan hun bruke sin historie til at andre kan fortelle sin, eller åpne opp og få det bedre, så er alt likevel ikke forgjeves.

- Vi trenger å vite at vi betyr noe for noen. Det er veldig vanskelig å bygge opp egenverdi alene.

Har tatt farvel

Etter det KK kjenner til, er Trine Lises mor utilgjengelig for en kommentar.

For noen år siden valgte Trine Lise å ta et endelig farvel med henne.

Men hun har lovet moren å begrave henne i Båtsfjord. Det fortalte hun til KK i portrettintervjuet i 2021.

– Jeg vil gjøre mitt ytterste for å få det til. Å få gi ­henne noe i døden som jeg ikke kunne gi henne i livet. Hun ville alltid tilbake til Båtsfjord. Den dagen gruer jeg meg til. Men jeg tror det blir en fin avslutning på vårt forhold.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer