Prinsesse Märtha Louise

- Hvordan kan vi elske noen som skader oss så mye?

Prinsesse Märtha Louise med brutalt ærlig innlegg i kjølvannet av skyteepisoden i Oslo.

PRINSESSE MÄRTHA LOUISE: Trebarnsmoren prinsesse Märtha Louise føler på sinne, frustrasjon og apati - i tillegg til en stor kamplyst - etter skyteepisoden i Oslo sentrum i slutten av juni. FOTO: Fredrik Hagen / NTB
PRINSESSE MÄRTHA LOUISE: Trebarnsmoren prinsesse Märtha Louise føler på sinne, frustrasjon og apati - i tillegg til en stor kamplyst - etter skyteepisoden i Oslo sentrum i slutten av juni. FOTO: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av terrorangrepet i Oslo sentrum natt til lørdag 25. juni, har flere offentlige personer tatt til sosiale medier for å sende støtteerklæringer til ofrene, de pårørende og resten av Norges befolkning.

Sinne, frustrasjon og apati går igjen, og også oppfordringer om å ta vare på hverandre og å verne om kjerneverdier som omsorg, kjærlighet og inkludering.

Stor kamplyst

Blant dem er prinsesse Märtha Louise (50), som i et innlegg på sin offisielle Instagram-profil skriver nettopp dét - at hun føler på sinne, frustrasjon og apati - i tillegg til en stor kamplyst:

«Til vanlig sier jeg vi skal elske alle, uansett. Men hvordan kan vi elske noen som skader oss så mye? Som ødelegger 50-årsjubileet for homofiles rettigheter til å elske? Som ødelegger for livsutfoldelse og inkludering? Jeg kjenner jeg ikke har så mange svar på hvordan vi elsker. Og kanskje er det ok. Kanskje vi nå kun skal fokusere på å ha store armer som kan omfavne hverandre. Omfavne uansett hvem vi er, hvem vi elsker og hvordan vi ser på oss selv og hverandre. Uten å dømme. Jeg er hvertfall for å elske den eller de man vil».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer