I kjølvannet av terrorangrepet i Oslo sentrum natt til lørdag 25. juni, har flere offentlige personer tatt til sosiale medier for å sende støtteerklæringer til ofrene, de pårørende og resten av Norges befolkning.
Sinne, frustrasjon og apati går igjen, og også oppfordringer om å ta vare på hverandre og å verne om kjerneverdier som omsorg, kjærlighet og inkludering.

- Vi får håper dette bare er en gal mann
Stor kamplyst
Blant dem er prinsesse Märtha Louise (50), som i et innlegg på sin offisielle Instagram-profil skriver nettopp dét - at hun føler på sinne, frustrasjon og apati - i tillegg til en stor kamplyst:
«Til vanlig sier jeg vi skal elske alle, uansett. Men hvordan kan vi elske noen som skader oss så mye? Som ødelegger 50-årsjubileet for homofiles rettigheter til å elske? Som ødelegger for livsutfoldelse og inkludering? Jeg kjenner jeg ikke har så mange svar på hvordan vi elsker. Og kanskje er det ok. Kanskje vi nå kun skal fokusere på å ha store armer som kan omfavne hverandre. Omfavne uansett hvem vi er, hvem vi elsker og hvordan vi ser på oss selv og hverandre. Uten å dømme. Jeg er hvertfall for å elske den eller de man vil».
Trebarnsmoren, skriver videre i innlegget at hendelsen i Oslo sentrum, som av politiet etterforskes som en terrorhendelse, ikke skal «ødelegge det fine og inkluderende samfunnet vi skaper sammen».
Prinsessen benytter også anledningen til å sende sine kondolanser til ofrene og de pårørte.
«Mine tanker går til alle ofre og pårørte av terrorangrepet ved London Pub her i Oslo. Kjærligheten gjør oss sterke. Dette kan ikke ødelegge det fine og inkluderende samfunnet vi skaper sammen. For det samfunnet er det du og jeg som skaper sammen hver eneste dag. Og det er her kamplysten min kommer inn: La oss skape det samfunnet der alle kan puste fritt og elske hvem man vil. Kjærlighet er kjærlighet, og det kan absolutt ingen ta fra oss!».

Den rørende historien bak Leahs gallakjole - hyllest til pappa Ari
Glad for at forloveden er åpen om sin legning
Prinsesse Märtha Louise ble i begynnelsen av juni forlovet med sjaman Durek Verrett (47), en mann som har gått åpent ut og snakket om sin legning.
Noe prinsessen snakket ut om under kjendisstylist Jan Thomas' (55) live Pride-podkast i juni, ifølge Dagbladet. Hun har nemlig fått mange reaksjoner på forlovedens legning.

- Durek er jo veldig åpen om at han er bifil. Andre sier: «Herregud, hvordan klarer du det? Er ikke det veldig vanskelig?». Nei, det er ikke vanskelig i det hele tatt, det er bare sånn han er, sier hun i podkasten, og legger til:
- Det å få lov til å ha den utforskningsfasen i frihet og med respekt tror jeg er så utrolig viktig. Jeg er så glad for at han er åpen om det, og jeg er så glad for at alle som er åpne på hvem de er, er det. Alle som kritiserer hvordan andre lever på hvilket som helst område, viser jo egentlig bare sine egne begrensninger.

Obamas spontane reaksjon i København har tatt av på sosiale medier!
Angst og redsel
Det er flere kjendiskvinner som har brukt sosiale medier for å yte frustrasjon og sinne. Blant dem er TV-profil Kristin Gjelsvik (36), og artistene Maria Mena (35) og Sandra Lyng (35).
«Måtte hver eneste dag være en pride-markering, etter helgens grusomheter! Disse dagene har vært en berg-og-dalbane av følelser, men det var ingen tvil om at vi skulle holde oss til den opprinnelige planen... Vi skulle feste. Være sammen. Feire. Markere! Og det gjorde vi. I går føltes det ekstra viktig», skriver Kristin Gjelsvik.
Maria Mena har på sin side kjent på angst og redsel knyttet til Oslo Sentrum-hendelsen i slutten av juni.
«Jeg må være ærlig ... Jeg fikk en litt uventet angst-reaksjon, jeg ... Dette ble for heftig for systemet mitt. Utøya sitter fortsatt godt i meg (as it should) og jeg ble redd, veldig redd. Men da har det vært så godt å få følge alle dere som bestemte dere for å gå i tog og spre godhet og kjærlighet likevel. Det var så godt å lese innlegg om at vi skal seire! Og ikke la oss terrorisere ... selv om jeg nok dessverre lot meg skremme i går. Takk for at dere gikk for oss som knakk litt ...», skriver hun til en post publisert på Insta-story.

Etter hendelsen ble den storslåtte Pride-markeringen avlyst - noe som også skulle være en markering av at det i år er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge.
«Pride ble avlyst, men vi nekter å la gjerningsmannen skremme oss fra å feire kjærligheten», skrev Sandra Lyng til et innlegg publisert på Instagram, med et bilde av havet av blomster- og Pride-flagg lagt ned på åstedet i Oslo sentrum.

Britisk artist sendte kondolanser fra scenen
Den britiske artisten Dua Lipa (26), som holdt konsert i Oslo Spektrum dagen etter skytehendelsen, sendte sine støtteerklæringer til publikum og pårørende, ifølge Dagbladet.
- Det har vært noen vanskelige dager rundt om i verden, men spesielt her i Oslo. Jeg sender min støtte til det LGBTQ-miljøet. Min dypeste medfølelse og kondolanse til familiene til de som har mistet livet, etter denne meningsløse handlingen.
- Det er ufattelig, når det det eneste man ønsker er bare å være seg selv, elske på den måten man selv vil. Det ble tatt fra dem, og det er skammelig. Det er smertefullt hver gang vi må sende kondolanser og be for mennesker etter slike meningsløse handlinger. Vi må fortsette å kjempe for kjærligheten, og for det vi tror på! sa hun engasjert fra scenen.
Kongehuset var raskt ute med å sende sine kondolanser til de pårørende, og hele det norske folket, etter skyteepisoden.

Mandag 27. juni, to dager etter hendelsen, arrangeres felles solidaritetsmarkering på Rådhusplassen, der «kjærlighet og mangfold skal feires, ikke trues til stillhet».