Google

Hvordan skrive CV? Hva betyr bae? Hvordan få kjæreste?

Dette er de mest googlede spørsmålene fra 2016.

GOOGLE: I en pressemelding sendt ut via NTB opplyser Google at nordmenn søker masse etter SKAM - men det er ikke bare SKAM som trigger oss til å google. Vi brenner inne med mange «hvordan»- eller «hva betyr»-spørsmål. Se topp 10 i hver kategori i saken! Foto: NTB Scanpix
GOOGLE: I en pressemelding sendt ut via NTB opplyser Google at nordmenn søker masse etter SKAM - men det er ikke bare SKAM som trigger oss til å google. Vi brenner inne med mange «hvordan»- eller «hva betyr»-spørsmål. Se topp 10 i hver kategori i saken! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Google gjorde sitt inntog på slutten av 90-tallet er det uten tvil blitt lettere å finne frem til relevant (men også irrelevant) informasjon om alt mellom himmel og jord - og det på 1-2-3! PSST: Har du fått med deg at prins Harrys skuespillerkjæreste Meghan Markle er mest googlet i 2016?

«Å google» noe er blitt et godt innarbeidet begrep i det norske språk, og nå som 2016 straks er omme er det morsomt å kunne se tilbake på hva vi nordmenn lurte mest på dette året. 

Øverst på listen troner «hvordan skrive cv», melder NTB, tett etterfulgt av «hvordan regne prosent», «hvordan tjene penger» og «hvordan skrive søknad». 

På femteplass havnet «hvordan koke egg», deretter «hvordan koke ris». På syvendeplass finner vi spørsmålet «hvordan gå ned i vekt», mens åttendeplassen tilhører spørsmålet «hvordan bli gravid». «Hvordan få kjæreste» havnet på niendeplass, mens tiendeplassen går til «hvordan ta skjermbilde» (Svaret er som følger: På PC: hold Alt-tasten + Print Screen-tasten inne samtidig, lim inn bildet i Paint. På MAC: command + Shift + 3).

LES OGSÅ: Betina (32) og Bjørn (37) møttes på singeltreff i fjellet - og ble forelsket

Bae = koseord for kjæreste

Men det er ikke bare hvordan å gjøre ting vi lurer på, også nymotens begreper må googles. «Hva betyr...?» er med andre ord en populær frase å google. På førsteplass ligger «hva betyr jovial», og ifølge Store norske leksikon betyr det «glad og munter, godslig, gemyttlig». Andreplassen går til «hva betyr bae», og skal vi tro The Times er dette et koseord for kjæreste. Tredjeplassen har spørsmålet «hva betyr emojiene», og det er kanskje ikke så rart at vi lurer på dette for i 2016 ble vi introdusert for en rekke nye symboler på sosiale medier! Sånn som disse:

NYTT AV ÅRET: Disse emojiene gjorde sitt inntog på sosiale medier i høst! Foto:  Foto: Skjermdump emojipedia.org
NYTT AV ÅRET: Disse emojiene gjorde sitt inntog på sosiale medier i høst! Foto: Foto: Skjermdump emojipedia.org Vis mer

«Hva betyr sushi?»

På fjerdeplass er «hva betyr lol» - som alle nå burde ha lært seg at betyr «laughing out loud». På femteplass er spørsmålet ​«hva betyr dm» - som ifølge Urban dictionary betyr direct message. Det sjette mest søkte på under kategorien «hva betyr» er «hva betyr sushi» - som jo er den japanske matretten bestående av ris og rå fisk. På syvendeplass finner vi «hva betyr gm» - som vi i KK.no-redaksjonen faktisk ikke helt selv vet hva betyr. Men dersom vi faktisk googler det kommer forslag som «Gutten min» (ifølge NRK Super) eller «Genmodifisert» (ifølge Wikipedia) opp. Så her er det bare opp til fantasien! 

På åttendeplass dukker spørsmålet «hva betyr volvo» opp - og ifølge Wikipedia er ordet latin og betyr «jeg ruller». På niendeplass finner vi spørsmålet «hva betyr pm og am», som ifølge Wikipedia er den latinske betegnelsen for klokkeslett før og etter middag - AM (ante meridiem) og PM (post meridiem). Tiendeplassen tilhører spørsmålet «hva betyr brexit» - og det kan du lese alt om på Dagbladet!

Vi gleder oss til å se hvilke begreper og «how to»-spørsmål som blir mest googlet i 2017. Stay tuned!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer