Hjertestans

- Hvordan skulle jeg klare å leve livet mitt uten ham?

Henriette Mork (26) trodde samboeren skulle dø fra henne på E18 da han fikk akutt hjertestans.

HJERTESTANS: For Henriette Mork og samboeren Sondre Turvoll Fossli er det blitt en fanesak å få flere til å ta kurs i grunnleggende livredning. Det reddet livet til langrennsløperen, da han fikk hjertestans i bilen på E18 i høst. FOTO: Privat
HJERTESTANS: For Henriette Mork og samboeren Sondre Turvoll Fossli er det blitt en fanesak å få flere til å ta kurs i grunnleggende livredning. Det reddet livet til langrennsløperen, da han fikk hjertestans i bilen på E18 i høst. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken har så vidt passert halv åtte mandag morgen, når samboerparet Henriette Mork (26) og Sondre Turvoll Fossli (26) sitter i bilen på E18 fra parets hjem i Hokksund. Kalenderen viser 12. august 2019, og Sondre kjører kjæresten til jobb på Skøyen i Oslo, før han selv skal på Olympiatoppen for å ta blodprøve.

Langrennsløper Sondre har akkurat kommet hjem fra en ukes lang treningssamling, og kvelden i forveien har de testet ut den splitter nye elbilen hans. Både Sondre og Henriette, som har vært kjærester siden de var 17, deler interesse i eiendom, og søndag kveld kjører de rundt i nabolaget i Hokksund for å kikke på tomter.

De har nemlig alltid syntes at det har vært gøy å se på potensielle steder de kan kjøpe, bygge ut og selge.

Under kjøreturen tar Henriette seg selv i å tenke at de nå nesten har det for godt. Hun er glad for at ting har begynt å gå bra igjen for Sondre etter to runder med prolaps og påfølgende operasjoner.

I bilen mandag morgen er det derimot middagsplanlegging som står på agendaen. Henriette oppretter et notis på mobiltelefonen som hun deler med kjæresten, slik at de sammen kan planlegge hva de skal gå til innkjøp av. Mens Henriette holder på med dette merker hun at Sondre sakker ned farten i det han er på vei til å ta av mot Skøyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer