Ikke komme overens:

Hvordan takle de du ikke liker?

Du må ikke like alle, men hvis du har piggene ute hele tiden er det kanskje du som er problemet.

IKKE KOMME OVERENS: I lengden kan det være slitsom å ikke komme overens med mange personer. Her får du ekspertenes beste råd. FOTO: NTB Scanpix
IKKE KOMME OVERENS: I lengden kan det være slitsom å ikke komme overens med mange personer. Her får du ekspertenes beste råd. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den kverulerende kollegaen, den selvsentrerte, skrytete venninnen til venninnen, den breiale, bråkjekke barndomskompisen til mannen i ditt liv … Det er nok av folk å mislike for den som vil det, men det kan være litt slitsomt i lengden eller hva?

LES OGSÅ: Sliter du med å stole på folk? Det kan gjøre deg ensom

Liker/liker ikke

- Å like eller ikke like kan være et uttrykk for mange ting, men er først og fremst et uttrykk for preferanse. Liker vi noe, oppsøker vi det. Liker vi det ikke, unngår vi det. Dette gjelder alt fra musikk til drikke og også personer, og er en relativt naturlig prosess, sier Sondre Hasvold, psykologspesialist og eier av Hasvold psykologtjenester.

- Dette er egentlig et ganske stort spørsmål som går på sivilisasjon og sånne ting, men det dreier seg om å ikke handle på sånne umiddelbare impulser, men å prøve å tenke lenger fram, sier Peder Kjøs, som er psykologspesialist, spaltist i VG Helg og snart aktuell med ny runde av NRK-serien «Jeg mot meg».

- Det handler på et vis om å kontrollere en form for uvilje av hensyn til et høyere gode, sier Kjøs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer