Kk Portrett

– Hvordan trøste en som vet hun skal dø?

Jon Andreas Håtun og Anbjørg Sætre Håtun avsluttet hver kveld med et inderlig kyss – i tilfelle.

BOKAKTUELL: 21. januar mistet Jon Andreas Håtun kona si i kreft.  Nå oppfyller han Anbjørg Sætre Håtuns siste ønske: Å få gitt ut boken "Å dele gir styrke". Foto: Geir Dokken/ All Over Press Norway
BOKAKTUELL: 21. januar mistet Jon Andreas Håtun kona si i kreft. Nå oppfyller han Anbjørg Sætre Håtuns siste ønske: Å få gitt ut boken "Å dele gir styrke". Foto: Geir Dokken/ All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skulle ikke ha vært her nå. Vi skulle virkelig ikke ha sittet rundt dette bordet, slik vi satt for bare noen få, små måneder siden i november, den gangen med Anbjørg sylskarpt til stede.

Hun var kåret til en av «Årets kvinner» i KK, og vi fikk komme hjem til henne for intervju. Med en rosa lue over det hårløse hodet, som en hærfører på vei inn mot en slagmark, fortalte hun om brystkreften som nå hadde spredd seg til hjernen og indre organer. At hun levde med uhelbredelig kreft og en stor usikkerhet.

Og så, 21. januar kom beskjeden. Eller som det sto i den vakre dødsannonsen noen dager senere: Anbjørg har gått videre med kjærlighet.

Når Jon fikser varm drikke til oss alle, er det Pukka-te han byr på, teen Anbjørg var så glad i og som skapet fortsatt er fullt av. Ennå står parfymeflaskene hennes på badet. Og gang på gang skal han presse hendene opp mot øynene, som for å drive gråten tilbake, fysisk tvinge den ned igjen. For her sitter vi, i et møte ingen av oss skulle ønske vi hadde.

Det er en eneste grunn til det: Anbjørgs siste og største ønske var å få gi ut boken «Å dele gir styrke». Og den aller siste mila, den går Jon for Anbjørg. Uansett hva det måtte koste ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer