Kroppspress etter 50

Hvordan våger hun å bli eldre!

KOMMENTAR: Verden anno 2022: En 56 år gammel kvinne må tåle hets og kritikk for å se ut som en 56 år gammel kvinne. Fortjent, selvfølgelig. Hun kunne jo bare sluttet å bli eldre.

GAMMEL OG GRÅ?: Sarah Jessica Parker på premieren til tv-serien «And Just Like That» i desember 2021. 56-åringen har måttet tåle hets og kritikk for at hun ikke lenger ser like ung ut som hun gjorde da tv-serien «Sex og singelliv» ble innspilt for 20 år siden. Foto: NTB/Evan Agostini/Invision/AP
GAMMEL OG GRÅ?: Sarah Jessica Parker på premieren til tv-serien «And Just Like That» i desember 2021. 56-åringen har måttet tåle hets og kritikk for at hun ikke lenger ser like ung ut som hun gjorde da tv-serien «Sex og singelliv» ble innspilt for 20 år siden. Foto: NTB/Evan Agostini/Invision/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Jeg vet hvordan jeg ser ut, og jeg har ikke noe valg. Hva skal jeg gjøre med det? Stoppe å bli eldre? Forsvinne?»

Ordene tilhører den amerikanske filmstjernen Sarah Jessica Parker. De ble uttalt som et dypt og intenst hjertesukk etter at 56-åringen var blitt kritisert i sosiale medier for å se ... vel, 56 år gammel ut.

Under innspillingen av tv-serien And Just Like That, en slags gjenopplivning av supersuksessen Sex og singelliv, ble skuespilleren avslørt med både rynker, grått hår og tydelige blodårer på hendene. Pføy.

Bestemor med spiseforstyrrelser

Jeg vet også hvordan jeg ser ut. Slik alle andre kvinner i Norge vet hvordan de ser ut, omtrent hvert eneste minutt av dagen. Og vi er nesten aldri fornøyde. Enda verre: Vi begrenser livene våre på grunn av det.

Jeg vet om voksne damer som ikke tør spise frokost med mannen sin uten først å ha sminket seg. Jeg vet om kvinner som har sluttet å gå på stranda - selv om de egentlig elsker å bade - fordi de ikke orker tanken på å vise seg i badetøy. Jeg vet om kvinner som forblir single fordi de ikke tør kle av seg foran en ny mann. Jeg vet om bestemødre med spiseforstyrrelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.