Ditte Ylva Olsen:

– Hvorvidt jeg får barn, er utenfor min kontroll

Selv om Ditte Ylva Olsen en gang i tiden aktiv valgte bort kjernefamilielivet, ønsker hun seg faktisk barn, men ikke for enhver pris.

– Jeg synes ikke
nødvendigvis at det å få
barn er det viktigste
i livet, sier skuespiller
Ditte Ylva Olsen. FOTO: Nellie Møberg
– Jeg synes ikke nødvendigvis at det å få barn er det viktigste i livet, sier skuespiller Ditte Ylva Olsen. FOTO: Nellie Møberg Vis mer
Publisert

I tv-serien «Hånd i hånd» spiller hun den ambisiøse, småkontrollerende og nå etter hvert fraskilte Lise, som gjennom parterapi prøver å gjenskape forholdet til eksmannen Anders, spilt av Esben Dalgaard. I første sesong av serien levde Lise det perfekte familieliv: Hun hadde en vakker datter, en lekker brannmann, et stort hus og en flott og solid karriere. I andre sesong er illusjonen knust, og Lise er blitt alene.

– Selv om jeg ikke har mann og barn, kunne jeg absolutt relatere til mye av det som skjedde i serien: å få en ny ­kjæreste, skape et hjem sammen og få felles økonomi. Alt var på mange måter veldig idyllisk i første sesong, med ­bryllup, graviditet og barselgruppe.

Selv har Ditte aldri vært gift eller del av en barselgruppe. Hun hadde en mann en gang, men det er fem år siden hun sist var i et fast forhold. Derfor er hun også, i hvert fall så smått, blitt vant til at hun ikke kan ha besøk av en journalist uten at praten dreier seg inn på mann og barn ‒ eller mangel på det.

– De som kjenner meg best, er veldig klar over at jeg ­synes det er litt av hvert å si om det å få barn. Det er ikke for å tråkke noen på tærne, men det er noe jeg har tenkt så mye på. Jeg synes ikke nødvendigvis at det å få barn er det viktigste i ­livet. Jeg synes også ofte at folk burde ha ventet til de var mer modne, eller rett og slett latt være å få barn. Men sånt kan man jo ikke si. Spesielt når man ikke har barn selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer