Dramatisk på sprangbanen

Hyllet pappa for seieren. Ikke lenge etterpå skjer det uventede

Sprangrytter Victoria Gulliksen kom med en rørende hyllest til pappa Geir Gulliksen (60) etter hans historiske seier under World cup i sprangridning. Medaljeseremonien gikk imidlertid ikke helt som planlagt.

VINNERRUNDEN: Norske Geir Gulliksen og hestens hans Groep Quatro danket ut de svenske hjemmefavorittene under den prestisjetunge FEI Jumping World Cup under Gothenburg Horse Show i februar. FOTO: NTB Scanpix
VINNERRUNDEN: Norske Geir Gulliksen og hestens hans Groep Quatro danket ut de svenske hjemmefavorittene under den prestisjetunge FEI Jumping World Cup under Gothenburg Horse Show i februar. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Familien Gulliksen er for en institusjon å regne i norsk ridesport. Fra gården sin i Lier ved Drammen driver de sprangridning på toppnivå. Både faren Geir Gulliksen (60), datteren Victoria (28) og sønnen Johan Sebastian (24) er toppryttere og far og barn konkurrerer ofte mot hverandre både innenlands og på utenlandske arenaer, da ridning ikke er kjønnsdifferensiert, og det på toppnivå ikke er noen aldersklasser.

Far og datter på topp

Under Gothenburg Horse Show i februar, var både far og datter på plass, og helgen skulle vise seg å bli innbringende. Victoria tok blant annet førsteplass i unghestklassen på hesten Ibiza.

Victoria Gulliksen rir også flere andre hester, og deler stadig øyeblikk fra livet som topprytter med sine mange fans og følgere.

Unik seier

Også pappa Geir gikk helt til topps under Gothenburg Horse Show. I en alder av 60 år tok han sin aller første seier i World Cup, noe som kvalifiserer ham til finalen i Las Vegas i april.

I hele 28 år har han etter eget sigende forsøkt å vinne den prestisjefylte konkurransen, og da det norske flagget endelig gikk til topps på led-lysskjermene i Gøteborg, og funksjonærene sto klare med medalje, sløyfer og mikrofon, var det knapt et norsk øye i salen som var tørt.

– Dette er helt fantastisk. Ubeskrivelig. En drøm jeg aldri hadde trodd skulle gå i oppfyllelse, sa Gulliksen til svenske TT.

Rørende hyllest til pappa

Han var ikke alene om å juble. På sin instagramkonto la datteren Victoria ut en rørende hyllest til pappa, der hun skrev at hun for alltid ville være takknemlig for øyeblikket da hun så ham vinne:

«Pappa, jeg er så stolt av deg. Du jobber så hardt hver eneste dag, og du er alltid så positiv og motiverer venner og familie rundt deg».

Sikkerheten først

Veteranen Geir Gulliksen er en av de få, om ikke den eneste av rytterne på toppnivå som konkurrerer med sikkerhetsvest, og akkurat denne dagen skulle det støtabsorberende plagget vise seg god å ha. For til tross for at den 14 år gamle hesten Groep Quatro har lang fartstid, fikk han under medaljeseremonien nok av både blomster, «Ja vi elsker» og seiersintervjuer.

Da Gulliksen akkurat hadde fått mikrofonen i hånden foregrep Quatro hendelsenes gang, kastet seg rundt og og la ut på sin egen seiersrunde.

Gulliksen ble overrumplet, og det gikk en sus gjennom Scandinavium da den norske vinneren falt av og holdt på å bli slengt i veggen.

ENDTE GODT: Selv om sprangrytter Geir Gulliksen fikk seg en ufrivillig luftetur under premieseremonien under Gothenburg Horseshow, gikk det bra med både hest og rytter. NTBScanpix
ENDTE GODT: Selv om sprangrytter Geir Gulliksen fikk seg en ufrivillig luftetur under premieseremonien under Gothenburg Horseshow, gikk det bra med både hest og rytter. NTBScanpix Vis mer

Til alt hell kunne Gulliksen reise seg ikke lenge etterpå og uttalte senere til svenske TT:

– Jeg har falt av mange ganger. Jeg så veggen komme og krøp sammen. Det er flaks at jeg har stor rumpe. Det kunne vært verre, men i morgen er jeg nok støl.

Kaninhopping

Til tross for knall og fall er det likevel bildet av Geir Gulliksen oppå hesteryggen som blir stående, og som vi tar med oss når nordmannen drar videre til finalen i Las Vegas i april.

MINNERIKT: Geir Gulliksen og hesten Groep Quatro etter å ha vunnet den prestisjetunge FEI Jumping World Cup under Gothenburg Horse Show i februar 2020. FOTO: NTBScanpix
MINNERIKT: Geir Gulliksen og hesten Groep Quatro etter å ha vunnet den prestisjetunge FEI Jumping World Cup under Gothenburg Horse Show i februar 2020. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Det hører med til historien at riding ikke er den sporten som får mest spalteplass i norske medier, og samme dag som Geir Gulliksen vant World Cupen i Gøteborg, avsluttet TV2-nyhetene sin sending med kaninhopping.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer