Sorg:

I august 1991 opplevde Ann Kristin et tap så umenneskelig at det er vanskelig å ta det inn over seg

- Da jeg hørte at søsteren min ropte på meg fra barnerommet, skjønte jeg med en gang at noe hadde skjedd.

SORG SOM DIAGNOSE: I sommer ble forlanget sorg en egen diagnose, det kan forhåpentlig hjelpe mange. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
SORG SOM DIAGNOSE: I sommer ble forlanget sorg en egen diagnose, det kan forhåpentlig hjelpe mange. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– En sorg varer evig, men de fleste håndterer det rimelig greit. Selv stod jeg fast i et traume som gjorde at jeg ikke klarte å bearbeide sorgen på en god måte, sier Ann Kristin Helgetun (47).

I august 1991 opplevde hun et tap så umenneskelig at det er vanskelig å ta det inn over seg.

Bare nitten år gammel hadde hun og den jevnaldrende kjæresten blitt foreldre til tvillinger – ei jente og en gutt. Paret var lykkelig og forelsket, men på grunn av livssituasjonen ble det besluttet at de det først året skulle bo hver for seg. Mens Ann Kristin bodde hjemme hos foreldrene sine i Rindal, flyttet kjæresten til Trondheim for å gå på skole.

Men en natt i august, bare noen dager før skolestart, våkner hun opp til en tragedie.

– Tvillingene hadde et eget rom ved siden av mitt og jeg husker at jeg den morgenen ble vekket av at min femten år gamle søster spurte om jeg ville bli med på en trilletur til butikken. Jeg ble ganske forferdet over at hun vekket meg og at det var så seint på formiddagen, da jeg var vant til å bli vekket av barna. Søsteren min gikk inn til dem og da jeg hørte at hun ropte på meg, skjønte jeg med en gang at noe hadde skjedd, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer