Fletter

I dag holder Phil styling-kurs for andre fedre

- Jeg startet det for å oppmuntre fedre til å tilbringe mer tid med døtrene sine - det skape et helt spesielt bånd, sier han til KK.no.

HÅR: Til KK.no forteller Phil at hår-stylingen har skapt et helt spesielt bånd mellom han og datteren Emma (10).  Foto: Privat
HÅR: Til KK.no forteller Phil at hår-stylingen har skapt et helt spesielt bånd mellom han og datteren Emma (10). Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har helt sikkert hørt om @flettemamma Bente-Helen Schei, men har du hørt om flettepappa Philippe Morgese (34)? 

Det hele startet i 2009 da Philippe, eller Phil som han også kaller seg, fikk full foreldrerett for datteren på ett år. Allerede da hadde Emma en hel del hår, så pappa Phil så seg nødt til å lære seg mer om hårstrikk, spenner, styling og fletter. Pssst, sjekk ut denne fletten som vil imponere alle! 

Og læringskurven hans var bratt. På kort tid gikk Phil fra enkle hestehaler og musefletter til kompliserte fletter og frisyrer mange av oss kun kan drømme om.

LES OGSÅ: 5 lekre fletter alle kan få til

Lærte seg å flette ved hjelp av videoer på nett

- Hvordan lærte du deg å fikse håret til Emma? Slik jeg har forstått det slet du med noe så enkelt som å feste en hårspenne da hun var ett år. 

- Jeg øvde meg ved å se på videoer av frisyrer Emma fant på nett. Jeg mislyktes ganske ofte, men Emma var tålmodig og forståelsesfull. I tillegg satt hun pris på tiden vi fikk tilbringe sammen foran speilet. 

- Det oppmuntret meg til å fortsette, og etter en stund ble jeg riktig så flink, forteller Phil til KK.no. 

Ja flink har han virkelig blitt, bare sjekk ut bildene fra Instagram-kontoen hans nedenfor: 

LES OGSÅ: 4 frisyrer som får håret til å se tjukkere ut

Ville hjelpe fedre i samme situasjon 

Det tok ikke lang tid før komplimentene kom rennende inn, og flere fedre henvendte seg til Phil for råd om hvordan de kunne lære å fikse håret til døtrene sine. Det ble starten på Daddy Daugther Hair Factory. 

- Jeg ville sette opp et kurs for å hjelpe noen fedre jeg kjente i 2015. Etter at jeg hadde funnet et lokale og skaffet det jeg trengte, bestemte jeg meg for å åpne det for alle som hadde lyst til å delta. På det tidspunktet hadde jeg ikke tenkt å holde mer enn ett kurs - men slik ble det ikke.

Det første kurset til Phil gikk nemlig som ei kule og spredte seg viralt på nett. Plutselig fikk han støtte fra alle kanter til å fortsette. 

- Nå, nesten 20 måneder senere, har jeg holdt 44 kurs! I tillegg har konseptet spredt seg og kursene mine holdes nå av flere hundre frivillige rundt i landet. Og det beste: det er helt gratis for fedrene som deltar!

- Hva er tanken bak kursene? 

- Jeg startet det for å oppmuntre fedre til å tilbringe mer tid med døtrene sine gjennom hår-styling. Den lille tiden foran speilet skaper et helt utrolig bånd mellom far og datter, sier han. 

IMPONERENDE FLETTER: Phil har blitt en kløpper på fletter og får ofte komplimenter for kreasjonene sine.  Foto: Privat
IMPONERENDE FLETTER: Phil har blitt en kløpper på fletter og får ofte komplimenter for kreasjonene sine. Foto: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Sik får du hårfrisyren kjendisene elsker

Ønsker å holde enda flere kurs i fremtiden 

- Hva drømmer du om i fremtiden? 

- Jeg håper på å få status som en frivillig organisasjon slik at jeg kan samle inn nok penger til å holde enda flere kurs.

- I tillegg drømmer jeg om å lage en ny og bedre hjemmeside slik at informasjonen vår er lett tilgjengelig, sier Phil. 

Til info: KK.no har fått tillatelse av Philippe Morgese til å bruke bildene. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer