Avhengighet:

I desperasjon leide Johann (39) en hytte uten internett. Det som skjedde videre forbløffet ham

- Jeg trodde jeg var dum og uten viljestyrke.

AVHENGIGHET: Journalist og forfatter Johann Hari har tidligere skrevet om sin dopavhengighet. Nå er det en annen form for avhengighet han skriver om, som de fleste av oss i større eller mindre grad bakser med. Foto Simon Emmet / Cappelen Damm
AVHENGIGHET: Journalist og forfatter Johann Hari har tidligere skrevet om sin dopavhengighet. Nå er det en annen form for avhengighet han skriver om, som de fleste av oss i større eller mindre grad bakser med. Foto Simon Emmet / Cappelen Damm Vis mer
Publisert

Det var i 2018 den engelske journalisten og forfatteren Johann Hari byttet ut smarttelefonen med en dum en, kjøpte seg vekkerklokke med batteri, printet ut et kart over avsidesliggende Provincetown på den amerikanske østkysten og forlot leiligheten i London.

Nå kommer han med bok om et tema som angår så altfor mange av oss: Stjålet fokus Grunnen til at du ikke klarer å følge med, og triksene du trenger for å klare å konsentrere deg igjen. (Cappelen Damm forlag)

Nå titter ett stykk vennlig engelskmann mot oss på Teams - en av teknologiens mange goder.

- Hvorfor skrev du boka?

- Jeg merket at min evne til å holde fokus ble dårligere og dårligere, og ville finne ut hvorfor.

- For å være ærlig, trodde jeg at jeg visste svaret allerede før jeg begynte på boka. Jeg trodde jeg var dum og uten viljestyrke, sier Hari og forteller historien om det utløsende øyeblikket som fikk ham til å reise verden rundt og intervjue over 200 eksperter på oppmerksomhet, men mer om det senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer