Årets medmenneske:

– I det øyeblikket hun sa ordet «kjærlighet», døde mamma

Da Solveig Kloppen mistet søsteren og moren på kort tid, valgte hun å vise seg på sitt mest sårbare – og møtte en flom av kjærlighet.

SOLVEIG KLOPPEN: Solveig Kloppen er kåret til Årets medmenneske 2019 i KK, blant annet for åpenheten rundt død og selvmord. I løpet av programserien «Det jeg ikke fikk sagt» døde 
 Solveigs mor, og søsteren Kathrine tok livet av seg seks uker senere. Kjole fra Rebirth of 
 the Princess. FOTO: Astrid Waller
SOLVEIG KLOPPEN: Solveig Kloppen er kåret til Årets medmenneske 2019 i KK, blant annet for åpenheten rundt død og selvmord. I løpet av programserien «Det jeg ikke fikk sagt» døde Solveigs mor, og søsteren Kathrine tok livet av seg seks uker senere. Kjole fra Rebirth of the Princess. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Året var 2017. Solveig Kloppen var i gang med en dokumentarserie om døden. Et nytt program som føyde seg inn i rekken av alle tv-suksesser hun har frontet siden hun debuterte som programleder i 2000: «Idol», «En kveld hos Kloppen», «Spellemannprisen», «Norske Talenter». I hylla hjemme står to «Gullruten»-priser, en av dem for beste programleder. Men Solveig gleder seg over dem med et visst forbehold. Ser for seg at juryen har sittet og snakket: «Nå er det lenge siden hun har fått oppmerksomhet.»

I 2019 skulle folk få annet å snakke om. Da Kloppens serie «Det jeg ikke fikk sagt» hadde premiere, skapte den overskrifter langt utover trøstende ord:

Solveigs egen mor døde i løpet av serien. Seks uker etter tok Solveigs eneste søster livet av seg. Opprinnelig skulle ikke serien handle om Solveig og hennes familie i det hele tatt. Hun og dokumentarfilmskaper og venn Geir Fredriksen var godt i gang med opptak på Hospice Lovisenberg i Oslo da Solveigs mamma ble alvorlig kreftsyk.

– Vi fortsatte opptakene en stund, men jeg kjente etter hvert at det ble både unaturlig og feigt å kreve at andre skulle være åpne om det vanskelige når jeg sto midt i det selv. Så da spurte vi mamma og Kathrine, søsteren min, om det var greit at vi fikk fortelle vår historie, at Geir fikk ta med seg kamera inn til mamma, forteller Solveig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer