Amming

- I min vennekrets er det helt naturlig å amme hverandres barn

Kristine Vestøl (30) ammer gjerne datteren til hun blir både fire og fem år. Vi har spurt ekspertene hvorfor akkurat det provoserer oss så voldsomt.

AMMER LENGE: Kristine Vestøl lar datteren bestemme hvor ofte og lenge hun vil ha pupp. Så hvorfor skal egentlig vi andre bry oss med det?  Foto: Ma Ortiz
AMMER LENGE: Kristine Vestøl lar datteren bestemme hvor ofte og lenge hun vil ha pupp. Så hvorfor skal egentlig vi andre bry oss med det? Foto: Ma Ortiz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ammer ikke for å provosere noen, men fordi jeg mener det er det beste for meg og mitt barn. Det betyr ikke at det er feil ikke å amme, sier Kristine Vestøl (32), som gjerne ammer sin 2,5-åring på kafé i Ørsta hvor hun bor. 

Det vil hun fortsette med så lenge datteren vil. Da KK.no snakket med Kristine på nytt, forteller hun at hun fortsatt ammer datteren, som nå er fylt 4 år. 

Innimellom så bare eksploderer det. Amming av såkalt store barn for eksempel, kan generere sterkt engasjement i folket. Der vi gjesper over kommune- og bydelsvalget eller nærmest dupper av over valgkortet til årets kirkevalg ... så tar det altså innimellom litt fyr i oss.

Det kan også være en matboks med litt for mange rom, som antyder at her skal det fylles på med minst sju ulike snadderretter som går beyond brødskivene med brunost, slik det hendte i de dager da journalist og blogger Suzanne Kaluza lanserte Kaluza-boksen.

Det kan skje når noen, som dessverre også både er tynn, pen og rik, sier at hun vil bestrebe seg på å komme i form etter fødselen, slik fiolinist og butikkeier Marte Krogh kom i skade for å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer