Charlotte Rampling

I over 30 år måtte hun holde søsterens selvmord skjult

Charlotte Rampling var 21 år da den to år eldre søsteren Sarah tok livet sitt.

UNG RAMPLING: Året er 1966, og Charlotte Rampling får sitt gjennombrudd med «Georgy Girl». (Foto: NTB Scanpix)
UNG RAMPLING: Året er 1966, og Charlotte Rampling får sitt gjennombrudd med «Georgy Girl». (Foto: NTB Scanpix) Vis mer
Publisert

– Jeg fikk en rolle, og så en større rolle. Jeg tenkte det var skjebnen, og at dette var det jeg skulle drive med. Det sier Charlotte Rampling om sin mer enn 50 år lange skuespillerkarriere.

Hun hadde aldri noen drøm om å bli skuespiller. Det bare ble sånn. Hun jobbet som sekretær i et reklamebyrå og ble spurt om å stille i en sjokoladereklame. Den ledet til et par statistroller, før hun fikk sitt gjennombrudd i rollen som Meredith i 1966-filmen «Georgy Girl».

Britiske Tessa Charlotte Rampling (74) slo gjennom på 60­-tallet, og opplever uforminsket popularitet som skuespiller. Hun vokste opp blant annet i Frankrike, snakker flytende fransk og italiensk og bor nå i Paris. Hun har vært gift to ganger, først med skuespilleren Bryan Southcombe, så den franske musikeren Jean­Michel Jarré. Var samboer med mediemogulen Jean­Noël Tassez i 18 år, inntil han døde for fem år siden. Hun har to sønner, én med Southcombe, én med Jarré.

Hun har mottatt et utall priser og nominasjoner. I fjor kom kanskje den aller største, nemlig æres-Gullbjørnen fra filmfestivalen i Berlin for sitt livslange skuespillervirke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.