Sosiale medier

I skyggen av #drømmepåske: Stor pågang på krisetelefonene i påsken

Bildene på sosiale medier minner andre om hvor mislykket de føler seg.

SOSIALE MEDIER I år har Facebook og Instagram flommet over av vakre påskebilder, men viser bildene hele sannheten? FOTO NTB Scanpix
SOSIALE MEDIER I år har Facebook og Instagram flommet over av vakre påskebilder, men viser bildene hele sannheten? FOTO NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det kan virke som om påskehyllesten i sosiale medier nådde svimlende høyder i år - med strålende sol i en strak uke i store deler av landet. En uendelig strøm bilder av skitupper, hvite vidder, solskinn, påskelam og familiesammenkomster møtte oss på nettet.

Men kontrasten er skarp mellom #drømmepåske og den virkeligheten medarbeiderne på landets mange krisetelefoner får innblikk i.

I skyggen av alle som soler seg i hytteveggen, er det nemlig mange som sliter med ensomhet, psykisk helse og relasjonsutfordringer.

– Det er ingen tvil om at det er ekstra tungt å bli minnet på at «alle andre» har det fint, når en selv ikke føler at en har noe å skryte av. Man blir rett og slett minnet om sin egen mislykkethet, sier Lisbeth Å. Meidell hos Kirkens SOS.

Kirkens SOS er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett, med 1000 frivillige medarbeidere som dag og natt tar imot henvendelser på telefon, soschat.no og sos-melding. Påsken er i likhet med andre høytider en travel tid for medarbeiderne.

Totalt har de besvart i overkant av 3000 henvendelser og de fleste kom palmesøndag, mandag og langfredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.