Dolph Lundgrens forlovede Emma Krokdal:

– I starten tenkte jeg: «Jeg kan ikke være med en som er så mye eldre»

Norske Emma og forloveden Dolph Lundgren i åpenhjertig intervju med KK om sin felles bakgrunn - og om de uventede følelsene for hverandre.

EMMA KROKDAL OG DOLPH LUNDGREN: Emma og Dolph forteller åpenhjertig til KK om følelsene for hverandre, og om hvordan de begge tok seg fra en småby og over til Hollywood. FOTO: Privat
EMMA KROKDAL OG DOLPH LUNDGREN: Emma og Dolph forteller åpenhjertig til KK om følelsene for hverandre, og om hvordan de begge tok seg fra en småby og over til Hollywood. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen historier begynner med et brak. Andre mer stillferdig. Den om Emma Krokdal og Dolph Lundgren er faktisk av det stillferdige slaget, om den utspiller seg midt i Hollywood aldri så mye. Emma fra Rissa i Fosen utenfor Trondheim var nemlig langt fra en kvinne med en plan.

I 2015, etter videregående, hadde hun sommerjobb på Rema 1000 for å få råd til et halvårs PT-utdannelse i Santa Monica i Los Angeles, byen hun hadde fått smaken på under en ferie med mamma og pappa i 2010. Forresten hadde hun hørt tante Rannveigs mange spennende historier også, om hvordan det var å jobbe med dokumentarfilm i filmbyen.

Men derfra til at Emma skulle ende opp med å gjøre Los Angeles til sitt hjem, og til selv å havne midt i drømmen?

– Mange er nysgjerrige på hvordan jeg gikk frem, men jeg tok bare en dag om gangen. Jeg hadde ingen langtidsplan. Det har jeg heller ikke nå, sier Emma (25) til KK.

– Og jeg hadde ikke planlagt å bli sammen med Dolph.

Actionstjerna Dolph

Dolph Lundgren var en av Sveriges store skuespillereksporter på 80-tallet. Muskelbunten og kampsportutøveren fra Spånga nord for Stockholm var egentlig utdannet kjemiingeniør, og med det ettertraktede Fullbright-stipendet i lomma, ble han student på prestisjetunge MIT i Massachusetts.

Snart droppet han imidlertid studiene til fordel for skuespilleryrket og et skandaleombrust forhold til artisten Grace Jones. Utover 80- og 90-tallet var Dolphs merittliste like lang som en Hollywood fist fight, og han var å se i alt fra «James Bond» til «Rocky IV».

OVER DAMMEN: Dolph ble student på prestisjetunge MIT i USA, men gikk snart til filmen. FOTO: NTB
OVER DAMMEN: Dolph ble student på prestisjetunge MIT i USA, men gikk snart til filmen. FOTO: NTB Vis mer

Men livet kan ta underlige vendinger. Noen ganger må man bort for å komme hjem. I dag har Dolph akkurat feiret jul med Emma og hennes foreldre i en norsk småby nordpå, ikke ulik byen han selv reiste fra for rundt 40 år siden. Og forloveden hans, vel hun er omtrent like gammel som han selv var da han flyttet til USA.

– Emma, hun er en helt fantastisk ung kvinne, sier Dolph Lundgren (64) til KK og smiler ungdommelig hvitt.

– Hun er veldig unik, vil jeg si, og med en viss modenhet for alderen. Emma kommer fra et hjem der foreldrene er glade i hverandre, og jeg tror at mye av hennes arv og det at hun er så moden kommer derfra.

PENT PAR: Emma og Dolph feiret julen 2021 først hos Emmas foreldre på Rissa og siden hos Dolphs familie i Stockholm. FOTO: Privat
PENT PAR: Emma og Dolph feiret julen 2021 først hos Emmas foreldre på Rissa og siden hos Dolphs familie i Stockholm. FOTO: Privat Vis mer

KK møter paret på facetime. Først Emma, så begge to. Emma stiller i velurdress og ser opplagt ut, selv etter 2 1/2 uker med familien hjemme på Rissa, og siden tre uker med Dolphs familie i Stockholm. Dolph stiller i hvit T-skjorte, og begge utstråler en ro som får en til å tro på dem når de sier at de liker et stille liv, og aller helst tilbringer en frikveld med å se på film hjemme i Hollywoods mest fasjonable strøk.

PT i Los Angeles

Men la oss spole tilbake, til da 19 år gamle Emma fikk lønna si fra Rema. Under semesteret på Santa Monica College tok den heller innadvendte trønderjenta til seg av den amerikanske væremåten, og tenkte det ville bli nyttig i serviceyrket PT.

Men et halvt år går fort, og allerede etter tre måneder hjemme på Rissa var hun tilbake i Los Angeles, i leiligheten i kjendistette West Hollywood som hun delte med en amerikansk kjæreste. Emma søkte om arbeidstillatelse, og da papirene var i orden begynte hun å ta privatkunder som PT:

– Jeg lastet ned appen Next Door Neighbour og annonserte at jeg tok kunder. Jeg hadde privatkunder en god stund, og etter hvert ville jeg ha noe mer fast, og søkte på jobb på Equinox Gym i West Hollywood. Det regnes som det beste treningsstudioet i Los Angeles, sier Emma, og forteller at hun fortsatte med privatkunder ved siden av.

Snart jobbet hun seks dager i uken som PT, og hver kunde trente en til fem ganger i uka.

TIL USA: Emma flyttet til Los Angeles for å studere da hun var 19 og har mer eller mindre sammenhengende bodd der siden. Bildet er fra @muscleandhealtmag, hvor Emma er spaltist. FOTO: Per Bernal/Muscle and Health magazine.
TIL USA: Emma flyttet til Los Angeles for å studere da hun var 19 og har mer eller mindre sammenhengende bodd der siden. Bildet er fra @muscleandhealtmag, hvor Emma er spaltist. FOTO: Per Bernal/Muscle and Health magazine. Vis mer

Og det var nettopp her at Emma skulle treffe mannen som skulle stake ut en ny kurs for henne.

– Jeg hadde et såkalt floor shift og var ute i salen og hjalp kundene. Dolph kom bort og spurte om jeg kunne hjelpe ham å finne et bokserom, forteller Emma om det første møtet.

Først flere møter senere kom paret ordentlig i prat:

– Vi fant ut at han var svensk og jeg norsk og at vi hadde ganske lik bakgrunn, siden vi begge kom fra en liten by. Han tok timer for meg tre-fire ganger, sier Emma, uten beundring eller snev av fascinasjon.

– Jeg hadde aldri hørt om Dolph Lundgren før jeg møtte ham. Boksefilmer er ikke det jeg ser mest på.

Slitsomme og ekle menn

Utrolig, tenker du? Kokett? Kanskje ikke. Da Emma ble født i 1996 hadde Dolph Lundgren tross alt en lang actionfilmkarriere i bak seg, hadde rukket å gifte seg og fått sitt første barn samme år som Emma ble født. Og da Emma begynte å gå på kino en gang på 2010-talet, var det ikke for å se slagferdige muskelbunter, men snarere blodfattige vampyrer og trollmenn i «Twilight» og «Harry Potter».

Men nå sto hun altså på treningsstudioet med en trivelig svenske, som de fleste over 40 år hadde et sterkt forhold til.

– Jeg hadde jo ingen plan om et forhold med Dolph, og lenge var vi bare venner. Omtrent tre måneder etter at vi møttes dro vi på stranda sammen, og etter det begynte vi å ses mer, forteller Emma.

Hun utdyper at Dolph skilte seg ut fra andre menn i filmbyen:

– I Los Angeles er de fleste menn ganske irriterende, slitsomme og noen litt ekle. Som ung jente i en storby må man ikke være naiv. Man må passe på seg selv og ikke la andre hva heter det … take advantage av deg.

– Utnytte deg?

– Ja. Dolph var helt annerledes. Det var ingen flørting mellom oss i starten, og jeg oppfattet ham ikke som flørtete. Han var jordnær og vanlig, sånn som jeg var vant til hjemmefra. Når du bor i LA er det veldig trygt å møte noen med samme bakgrunn.

Når vi spør hva hun falt for, smiler Emma:

– Først falt jeg for at han var veldig koselig å snakke med. Dolph har veldig bra humor og vi har det veldig gøy i lag. Men han er også veldig følsom og får meg til å føle meg trygg. Det er veldig viktig for meg.

UTSIKT: Emma og Dolph på terrassen hjemme i West Hollywood. Snart flytter de i leilighet på Sunset Boulevard. FOTO: Privat
UTSIKT: Emma og Dolph på terrassen hjemme i West Hollywood. Snart flytter de i leilighet på Sunset Boulevard. FOTO: Privat Vis mer

– Mamma avslørte forholdet

Da Dolph tok Emma med på besøk hjem til kompisen Sylvester Stallone i Hollywood Hills, satt Al Pacino også i sofaen. Emma visste ikke hvem Al Pacino heller var. En viss trøst for Dolph. Men selv om Emma ikke kjente til Dolph Lundgren fra før, var det andre som gjorde det. Foreldrene hennes, for eksempel. Mamma og pappa Krokdal hadde begge sett «Rocky IV», sa de da Emma spurte. Hvordan reagerte de, mon tro, da yngstedatteren fortalte at hun var blitt sammen med den svenske actionstjernen?

– Jeg fikk faktisk ikke fortalt det selv, og det var en ganske komisk historie, sier Emma med en latter.

– Mamma fant det ut selv. Første kvelden jeg lå over hos Dolph sjekket mamma på Snapchat-kartet hvor jeg befant meg. Hun ringte mens jeg var hos Dolph og sa: «Hvor er du?». «Hjemme» sa jeg. «Nei, det er du ikke!». Hun hadde jo googlet adressen og så at det var Dolph Lundgren som bodde der. Det har vi ledd godt av.

PÅ TUR: Dolph og Emma i Stockholm sammen med Emmas foreldre. FOTO: Privat
PÅ TUR: Dolph og Emma i Stockholm sammen med Emmas foreldre. FOTO: Privat Vis mer

Emma er produsent på Dolphs film

Da Emma og Dolph ble et par, var han midt i innspillingen av en film. Snart var Emma med på settet, som personlige trener og kostholdsveileder. Men trønderjenta hadde meninger også om replikker og klipp:

– Jeg tror han likte at jeg var så direkte. Vi lager en ny film sammen nå, og jeg er den eneste som tør å være helt ærlig med ham. Jeg tror han respekterer mine meninger og setter pris på dem. Så nå har jeg fått en mer formell rolle som produsent, selv om jeg gjør de samme tingene som jeg gjorde sist.

– Har du alltid hatt like god selvtillit?

– Egentlig ikke. Men jeg er ikke redd for å si det jeg mener. Jeg har det etter mamma, hun er også ganske ærlig.

PÅ INNSPILLING: Dolph og Emma under innspillingen av Dolphs forrige film. FOTO: Privat
PÅ INNSPILLING: Dolph og Emma under innspillingen av Dolphs forrige film. FOTO: Privat Vis mer

Nervøs for å møte døtrene

Dolphs to døtre Ida og Greta bor i Spania, den eldste er like gammel som Emma. Emma forteller at hun var nervøs første gang hun skulle treffe dem:

– Jeg møtte Ida første gang i 2019 og var utrolig nervøs. Men hun var veldig rolig og hyggelig å være sammen med.

Når vi spør Dolph om han vil si noe om forloveden sin, lar han seg ikke be to ganger:

– Emma er veldig støttende og klok. Vi kommer så godt overens og hun har en indre styrke og ro som passer meg veldig bra.

Han nikker anerkjennende:

– Og det er klart at det krever en viss indre styrke å ta seg fra Rissa til Los Angeles. Jeg gjorde jo samme reise da jeg selv var på den alderen, og har noen av de samme kvalitetene. Men jeg er nok ikke like rolig som Emma.

PERSONLIG TRENER: Emma begynte som PT i Hollywood, og fikk snart jobb på et fasjonabelt gym: – Jeg fortsatte med privatkunder, men gjennom ansettelsen fikk jeg helseforsikring, som er viktig i USA, sier Emma til KK. FOTO: Per Bernal/@muscleandhealthmag.
PERSONLIG TRENER: Emma begynte som PT i Hollywood, og fikk snart jobb på et fasjonabelt gym: – Jeg fortsatte med privatkunder, men gjennom ansettelsen fikk jeg helseforsikring, som er viktig i USA, sier Emma til KK. FOTO: Per Bernal/@muscleandhealthmag. Vis mer

– Må du drikke i kveld også?

I talkshowet «Carina Bergfeldt» på SVT, fortalte Dolph Lundgren i januar 2021 om en oppvekst med en streng og voldelig far, og at han selv siden la lokk på følelsene fra barndommen. Han beskriver et liv med fyll, fest, utroskap, og at han har såret mange på sin vei, deriblant sine egne barn. Men han beskriver også hvordan han de siste årene har tatt tak i seg selv. Blant annet mediterer han hver morgen, og er opptatt av kosthold, trening og helse. Vi spør Emma, hva slags rolle hun har spilt i helingsprosessen hans:

– Da vi møttes drakk han ikke like mye. Men han drakk fortsatt en del hver kveld, og jeg sa til ham: «Må du drikke i kveld også»? Nå har han sluttet med det.

Hun utdyper:

– Dolph var ganske tøff med seg selv på den tiden og hadde masse regler. Blant annet måtte han meditere en hel time hver morgen. Det var sånne tvangstanker han hadde, fordi det hadde funket en gang. Vi har jobbet en del med det. Nå har han begynt å ta vare på seg selv på ekte og slapper mye mer av. Nå kan vi se på TV en hel kveld. Det gikk aldri før.

Psykiske problemer

Dolph er åpen om at han i mange år har slitt med psykiske og emosjonelle problemer, som han forsøkte å døyve blant annet med alkohol og utroskap. Etter mange år med terapi og meditasjon, forteller han at han til KK i dag tar helt andre valg:

– Før var jeg veldig splittet inni meg. Jeg hadde ikke kunnet treffe Emma for eksempel for ti år siden. Jeg måtte gjøre jobben med meg selv først. Nå har Emma og jeg et lykkelig og vanlig forhold. Vi har vært sammen hver dag og hver natt i tre år. Det er en stor kontrast til livet jeg levde før.

Han smiler skjevt:

– Livet mitt begynte veldig bra med at jeg var idrettsmann og flink på skolen. Men i filmbransjen eksploderte alle følelser jeg hadde undertrykt, og jeg levde et vilt og utsvevende liv. Forholdet jeg har til Emma er helt ideelt for meg.

– Og da betyr kanskje ikke alder noe?

– Nei, alder betyr ingenting. Selvsagt betyr det noe praktisk og fysisk. Men jeg henger ganske bra med, heldigvis. Haha. I filmbransjen kan man jo møte folk i alle aldersgrupper, og man føres sammen på en måte der aldersgrensene er visket ut.

Dolph møtte Emmas foreldre

Noen måneder etter morens Snapchat-avsløring, kom Emmas foreldre til Los Angeles for å feire jul. Samtidig hadde Dolph besøk av broren, så Dolph mente de like godt kunne slå sammen de to feiringene.

– Det ble til at vi feiret jul hjemme hos Dolph alle sammen, forteller Emma.

– Familiene våre kommer veldig godt overens og er veldig like.

Seks år senere, i 2021, feiret paret julen hjemme på Rissa hos Emmas foreldre.

JUL PÅ FOSEN: Julen 2021 feiret Emma og Dolph hjemme hos Emmas foreldre på Fosen i Trøndelag. Katten Bello var også med. FOTO: Privat
JUL PÅ FOSEN: Julen 2021 feiret Emma og Dolph hjemme hos Emmas foreldre på Fosen i Trøndelag. Katten Bello var også med. FOTO: Privat Vis mer

Hvordan har det vært å ha actionhelten med seg hjem? Er det mange sambygdinger som snur seg? Emma nikker:

– Han får ganske mange blikk, ja. Det hender at folk kikker litt.

PÅ FOSEN: Emma og Dolph på terrassen hjemme hos Emmas foreldre på Fosen utenfor Trondheim. FOTO: Privat
PÅ FOSEN: Emma og Dolph på terrassen hjemme hos Emmas foreldre på Fosen utenfor Trondheim. FOTO: Privat Vis mer

Stor aldersforskjell

Og det bringer oss tilbake til det med aldersforskjellen. Hva slags tanker gjør hun seg om årene som skiller? På hvilke områder merker de det mest?

– Vi merker egentlig ikke så mye, sier Emma.

– Bortsett fra at Dolph er veldig interessert i krig og historie. Men det er det jo mange som er. Ut over det har vi veldig like interesser og samme måte å leve på. Jeg ser forresten at aviser fortsatt omtaler meg som 24, men jeg er faktisk 25.

– Hva svarer du om folk kommenterer aldersforskjellen?

– Jeg svarer ikke så mye. Men jeg kan jo forstå at folk synes det er rart. Men folk kan ikke skjønne hvordan det føles for oss når de ikke er oss.

Hun smiler:

– Og Dolph er jo heller ikke den typiske 64 åringen, som sitter pensjonert på sofaen. Han er ung og sprek og jobber hardt. I starten tenkte jeg: «Jeg kan ikke være med en som er så mye eldre. Hva vil folk si?». Men jeg kan ikke leve sånn. Folk har meninger om absolutt alt og man kan ikke la seg styre av det. Man må bare leve livet sitt og være lykkelig.

Fridde med fiolinist

Paret forlovet seg i 2019. Emma beskriver frieriet som et sammensurium av følelser og halvkvedede viser. Ja, faktisk var det ikke lett å skjønne at det i det hele tatt var et frieri.

– Vi hadde snakket om å gifte oss et par ganger, og da vi var i Stockholm i starten av pandemien hadde Dolph vært i Rolex-butikken og kjøpt en ring.

Emma beskriver det hun trodde skulle være en hyggelig middag med gode venner på taket av Bank Hotell, og at Dolph istedenfor overrasket henne med å ta henne med til en hotellsuite, der han hadde leid inn fiolinist.

– Han var veldig nervøs og gikk rundt seg selv. «I have a gift for you», sa han og tok frem en liten eske. Så sa han at jeg kunne spare den til senere, og i neste øyeblikk ba han fiolinisten gå i et annet rom. Jeg skjønte ingenting.

Emma smiler.

– Men han var veldig søt og greide etter hvert å få frem det han skulle, og spurte om jeg ville gifte meg med ham. Og jeg sa ja med en gang.

BLOMSTRENDE KJÆRLIGHET: Emma var ikke forberedt på at Dolph skulle fri til henne. Men hun sa ja med en gang. FOTO: Privat
BLOMSTRENDE KJÆRLIGHET: Emma var ikke forberedt på at Dolph skulle fri til henne. Men hun sa ja med en gang. FOTO: Privat Vis mer

Flytter til Sunset Boulevard

Frem til nå har paret bodd i Dolphs hus i West Hollywood, en typisk filmstjernevilla med store vindu, hjemmekino og treningsstudio.

De siste fem månedene har de tilbrakt i Europa, der Dolph har spilt inn «Expendendables 4» med kompisen Sylvester Stallone, og «Aquaman 2» med blant andre Jason Mamoa og Nicole Kidman.

KOLLEGAER: Dolph Lundgren og Jason Mamoa på premieren av «Aquaman» i 2018. FOTO: Kevin Winter/Getty Images/AFP/NTB
KOLLEGAER: Dolph Lundgren og Jason Mamoa på premieren av «Aquaman» i 2018. FOTO: Kevin Winter/Getty Images/AFP/NTB Vis mer

Men snart er Emma og Dolph på flyttefot, til en leilighet på fasjonable Sunset Boulevard i Los Angeles:

– Vi holder på å decorate den nå, sier Emma, som etter seks år i USA av og til må lete litt etter de norske ordene.

Paret snakker amerikansk i lag, mye fordi Dolph sliter litt med å forstå trøndersk, ifølge Emma. På en frikveld lager de typisk middag hjemme, eller, det er vel egentlig mest Emma som lager maten.

– Men Dolph vasker opp etterpå, forsikrer hun.

– Vi er ute på middag kanskje en eller to ganger i uka, og liker best å være hjemme og se på film og legge vi oss tidlig.

Bryllup under korona

Bryllupet skal stå i Stockholm, forteller Emma, og det blir stor fest med venner og familie fra Norge og Sverige, samt venner fra Hollywood.

– Egentlig skulle vi giftet oss til sommeren, men med alle restriksjonene er det ingen vits i å planlegge et stort event. Bryllupet blir en stor dag for oss og vi vil at den skal være fantastisk. Dolph har veldig lyst til at vi skal gifte oss i kirken.

– Du blir hvit brud?

– Jeg er usikker. Men man må kanskje det, siden det er i kirken?

På spørsmål om de har tenkt til å stifte familie, svarer Emma:

– Jeg har lyst på barn, men jeg er ikke klar for det. Og så har vi jo et «barn» allerede. Katten vår Bello er babyen vår.

Hun betegner fortsatt Rissa og Fosen som «hjemme», med Los Angeles som en god nummer to. Dersom de får barn, hvor har de tenkt til å bosette seg?

– Det er selvfølgelig fint å være hjemme nær mamma og pappa og søsteren min, men hva skal vi jobbe med? Jeg tror nok vi kommer til å ha base i Los Angeles, sier Emma.

RØD LØPER: Emma og Dolph liker seg best hjemme, men av og til er de å se på den røde løperen. FOTO: Privat
RØD LØPER: Emma og Dolph liker seg best hjemme, men av og til er de å se på den røde løperen. FOTO: Privat Vis mer

– Jeg skadet dem rundt meg

Hva med Dolph? Når gikk egentlig Emma fra å være hans PT, til å bety noe mer? Dolph Lundgren ler:

– Du kan si at når man treffer noen som er spesiell, vet man det på et halvt sekund. Men jeg var jo i et annet forhold på den tiden, og undertrykte følelsene mine for Emma. Da jeg ble kjent med henne det tok vel tre-fire måneder før det ble noe.

Han utdyper:

– Mange kvinner jeg har vært sammen med før har jeg truffet på en klubb eller i fest-sammenheng. Med Emma har jeg skapt en ekte relasjon. Terapeut min sa at jeg måtte bli kjent med henne først, så det gjorde jeg. Det tok tre-fire måneder før vi ble fysiske. Jeg har nok ikke vært klar for et så voksent forhold før nå.

Vi bemerker at det kanskje er litt ironisk at ung kvinne som Emma var den som fikk ham til å gå inn i en voksen relasjon?

– Ja, sier Dolph og smiler.

– Min reise har vært ganske bakvendt. Dette skulle jo skjedd da jeg var ung. Men til tross for hvordan jeg har skadet meg selv og dem rundt meg da jeg var yngre, må jeg ha gjort noe godt, for å fortjene en sånn som Emma.

GODE DAGER: Emma Krokdal og Dolph Lundgren gleder seg til å gifte seg. Bryllupet står i Stockholm, og så fort restriksjonene tillater det. FOTO: Privat
GODE DAGER: Emma Krokdal og Dolph Lundgren gleder seg til å gifte seg. Bryllupet står i Stockholm, og så fort restriksjonene tillater det. FOTO: Privat Vis mer

Om noen dager går turen tilbake til Los Angeles. Til nyoppusset leilighet og spillefilm in the making. På spørsmål om hva hun gjør om ti år svarer Emma:

– Jeg har virkelig ingen anelse. Jeg tenker ikke så mye fremover og tar det fra dag til dag. Det er det som er så bra med Los Angeles, du vet aldri hva slags opportunities du får.

– Hender det du klyper deg i armen over kontrasten mellom livet på Rissa og det du lever nå?

Emma nikker:

– Det hender jeg tenker: What! Jeg husker da jeg gikk til og fra skolen hjemme og tenkte: «Når kan jeg komme meg bort herfra?». I dag er jeg så glad for alt jeg har opplevd og gjort. Det har selvsagt ikke alltid vært like lett. Men det hender jeg lurer på hvordan livet hadde vært, om jeg ikke hadde tatt sjansen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer