Hjernefatigue:

I to år orket Ida knapt å gå ut døren

Flere hjernerystelser ga Ida kroniske smerter og utmattelse; hun kunne verken jobbe eller være sosial.

FIKK HJELP: Etter noen tunge år da Ida Olofsson ikke ante om hun ville bli frisk og få jobb og venner igjen, smiler livet til henne igjen selv om må innse at hun ikke kan klare det hun gjorde før. Foto: Peter Ericsson
FIKK HJELP: Etter noen tunge år da Ida Olofsson ikke ante om hun ville bli frisk og få jobb og venner igjen, smiler livet til henne igjen selv om må innse at hun ikke kan klare det hun gjorde før. Foto: Peter Ericsson Vis mer
Publisert

Da Ida Olofsson ble rammet av sin fjerde hjernerystelse, forandret livet seg. Smerte og utmattelse ble hennes følgesvenner, og hun falt ned i en depresjon. Ville hun noen gang bli frisk og kunne jobbe igjen?

I to år orket hun knapt å gå ut døren. Og hun var redd for at hun aldri kunne arbeide mer. Men nå har den svenske 34-åringen fått en ny start. Hun er heltidsansatt som prosjektleder med oppdrag å hjelpe andre som har havnet utenfor arbeidsmarkedet på grunn av sykdom eller skade.

Ida studerte siviløkonomi, og fikk etter det jobb som revisorassistent på et regnskapskontor – en jente som satset fullt og helt på karriere.

Jobben innebar stadig kontakt med kunder, raske beslutninger og å kunne ha mange baller i luften samtidig.

Hadde fire hjernerystelser

Men det var ikke på grunn av det høye og noen ganger veldig stressende tempoet i yrket at hun ble langtidssykemeldt.

Årsaken var derimot at Ida i 2011 var uheldig og ble rammet av sin fjerde hjernerystelse. To av dem skjedde i voksen alder fordi hun lider av lavt blodtrykk, noe som fikk henne til å svime av og slå hodet i gulvet. De to første inntraff som ulykkestilfeller i barndommen, da hun var et livlig barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer