Novent

Ida Mari startet på julegavene i august

- Jeg gleder meg alltid til sommeren er over, så jeg kan gå rett i julemodus.

NOVENT: Ida Mari Skogstad er en av dem som knapt klarer å vente til det er jul. Foto: Privat
NOVENT: Ida Mari Skogstad er en av dem som knapt klarer å vente til det er jul. Foto: Privat Vis mer
Publisert

November er i manges øyne den kjipeste måneden i året. Det er mørkt, kaldt, og det skifter gjerne mellom regn og sludd eller snø. Man venter bare på desember, som for mange er en mye koseligere måned.

For å gjøre måneden litt hyggeligere, kan vi gjøre som svenskene: Kombinere november og advent, som da er den «nye høytiden» før advent, kalt novent. Og da er det lov å tyvstarte julepyntingen.

Noen er ivrigere enn andre med å få frem julepynten, og en av dem er Ida Mari Skogstad, som bor med mann og barn i Tromsø.

- Jeg er veldig glad i julen. Faktisk så glad i den at jeg har fått kallenavnet «JuleIda» av venner og bekjente. Og det er nok fordi jeg legger hele hjertet mitt i denne fantastiske høytiden.

Ida Mari skriver også blogg, hvor man kan finne mye juleinspirasjon.

Det er ikke så mye som skal til heller: Å hente fram nøtteskålen, spise den første klementinen, eller se en episode av Friends hvor de feirer jul, tenner en gnist i Ida Mari, på samme måte som da hun var barn.

- Det er kanskje derfor jeg er så glad i julen – at jeg har klart å beholde mye av den følelsen jeg hadde for julen i barndommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.