Kultur

Idrettsfolk mest omtalt

Idrettsfolk er populær mediemat.

Idrettsfolk mest omtalt
Publisert
Sist oppdatert
Norges mest omtalte person er ikke uventet statsminister Jens Stoltenberg, skriver fagbladet Journalisten. Likevel er det ikke politikerne som dominerer listen over landets 100 mest omtalte personer: her er hele 73 av listens posisjoner fylt av personer som driver med sport, viser en undersøkelse Retriever har gjort for Dagbladet.

Bak Stoltenberg, som er omtalt 9626 ganger i norske medier i januar, februar og mars, kommer langrennsløper Marit Bjørgen med 7396 omtaler, deretter skiskytter Ole Einar Bjørndalen, skihopperne Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren og Lars Bystøl, foran utenriksminister Jonas Gahr Støre, skiløper Frode Estil, finansminister Kristin Halvorsen og alpinist Aksel Lund Svindal.

Bare 19 av de 100 mest omtalte personene er kvinner. I perioden målingen ble gjort ble det arrangert vinter-OL i Torino, noe som kan forklare den høye forekomsten av idrettsutøvere i norske medier.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer