Livet på Playboy Mansion

– Ikke for å slut shame noen, men alle måtte ligge med ham

Å få flytte inn på Playboy Mansion var ikke uten kostnad. Nå letter Hugh Hefners ex-kjæreste på sløret om hvordan det egentlig foregikk.

INNGANGSBILLETT: Hugh Hefner bygget et imperium av sex, lyst og beryktede fester. Men å flytte inn på Playboy Mansion hadde sin pris. FOTO: NTB
INNGANGSBILLETT: Hugh Hefner bygget et imperium av sex, lyst og beryktede fester. Men å flytte inn på Playboy Mansion hadde sin pris. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Da Playboy-gründeren Hugh Hefner døde i september 2017, var det bare uker før store deler av verden eksploderte i #MeToo-opprøret. Amerikanske kvinner fortalte om uønsket seksuell oppmerksomhet, seksuell trakassering og overgrep på jobben. Fra filmstjerner fikk vi vite at den beryktede casting-coachen levde i beste velgående, med en kerub-lignende Harvey Weinstein som man-spreadet mellom putene.

Kanskje er det en skjebnens ironi at Playboy-kongen Hugh Hefner ikke rakk å oppleve #MeToo. For det spørs om hans silkekledde levevei av sex, lyst og beryktede fester på Playboy Mansion, ville overlevd den nye tiden.

Kaniner i boblebadet

Fascinasjonen var i flere tiår stor for Hugh Hefners livsstil. Festene på Playboy Mansion ble fremstilt som noe glamorøst, ja, noe å strekke seg etter! Og det til tross for at verten ofte gikk rundt i alarmerende slibrig slåbrok, og håpefulle kalenderpiker veltet seg ved bassenget ikledd lite annet enn kaninører.

JA, MÅ HAN LEVE: Hugh Hefner feiret sin 72-årsdag på Playboy Mansion i 1998, i kjent stil omgitt av kvinner i kaninkostymer. FOTO: NTB
JA, MÅ HAN LEVE: Hugh Hefner feiret sin 72-årsdag på Playboy Mansion i 1998, i kjent stil omgitt av kvinner i kaninkostymer. FOTO: NTB Vis mer

Men verden var et mindre opplyst sted da. Ja, så lite opplyst at det for eksempel etter hvert kom som en overraskelse at de lærkledde medlemmer i «Frankie Goes to Hollywood» var homofile.

– Han elsket ikke kvinner!

Etter Hefners død i 2017 var minneordene mange om hans betydning for alt fra seksuell frigjøring til homofile rettigheter og ytringsfrihet. BBC, New York Times og Washington Post trakk i sine minneord blant annet frem levemannen og forretningsimperiet.

Andre trakk frem Hefners kjærlighet for kvinner. Ja, Hugh Hefner formelig elsket kvinner!

Men ikke alle var enige idet. I en meningsytring i Time Magazine skrev journalist Jill Filipovic at Playboy-kongen elsket å se på kvinner (hvert fall de som levde opp til Playboy-idealet av den barmfagre jenta i nabohuset). Han elsket å tjene penger på å selge bilder av kvinner. Han møtte mange kvinner, hadde sex med mange kvinner. «Men jeg tviler på om Hefner noensinne kjente noen av oss. Og han elsket oss definitivt ikke», skriver Filipovic.

UNG PLAYBOY: Hugh Hefner i kjent stil i leiligheten sin sommeren 1961. Ingen av kvinnene er navngitt. FOTO: NTB
UNG PLAYBOY: Hugh Hefner i kjent stil i leiligheten sin sommeren 1961. Ingen av kvinnene er navngitt. FOTO: NTB Vis mer

Nathan J. Robinson i Current Affairs gikk så langt som til å kalle Hugh Hefner en tyrann og mishandler, som levde av å utnytte kvinner og utsette dem for respektløs behandling på Playboy Mansion. Blant annet gjennom kontrollere friheten deres, og at han skal ha gitt kvinnene lommepenger, som han siden nektet dem dersom de ikke fulgte reglene.

Kjæresten snakker ut

En som muligens kjente Hugh Hefner, er hans kjæreste gjennom sju år, Holly Madison. Holly jobbet opprinnelig som modell og servitrise på «Hooters», (ja, de som spruter shots ut av en ventil i bh-en), da hun begynte å få invitasjoner til Playboy Mansion. Etter å ha besøkt det beryktede herskapshuset i ett års tid, ba Hefner henne flytte inn. I 2001 ble Holly en av Hefners syv (!) offisielle kjærester.

I serien Girls Next door, som rullet over skjermene fra 2005, kunne skuelystne gjennom seks sesonger følge Hollys liv med Hefner.

Men Holly måtte finne seg i å dele på oppmerksomheten fra seerne – og ikke minst fra Hefner. Med i serien var nemlig også to andre av Hefners offisielle «girlfriends», nemlig Bridget Marquardt og Kendra Wilkinson.

KINKIG KVARTETT: Holly Madison, Hugh Hefner, Bridget Marquardt og Kendra Wilkins feirer sine TV-messige fremganger under Monte Carlo TV Festival i 2007. FOTO: NTB
KINKIG KVARTETT: Holly Madison, Hugh Hefner, Bridget Marquardt og Kendra Wilkins feirer sine TV-messige fremganger under Monte Carlo TV Festival i 2007. FOTO: NTB Vis mer

60 års aldersforskjell

Både Bridget og Kendra var støpt i samme blonde Playboy-form som Holly, og bodde på Playboy Mansion. Kendra skal ha flyttet inn allerede da hun var 18, og da serien gikk på lufta var alle tre tidlig i 20-årene.

Hefner på sin side, var født i 1926, midt i forbudstida, og hadde hele 79 år på baken da han vrikket seg forventningsfullt rundt i slåbroken på vei til fest, med tre blondiner på armen, mens han ulte: «Who let the dogs out».

Ville slette bildene

Listen er lang over kjente kvinner som har figurert i Playboy. Dorothy Stratten, Brigitte Nielsen og Anna Nicole Smith, er bare noen av dem som har prydet coveret.

ÅRETS BESTE: Anna Nicole Smith ble kåret til Playmate of the Year i 1993. Her er hun sammen med Hugh Hefner på Playboy Mansion. FOTO: NTB
ÅRETS BESTE: Anna Nicole Smith ble kåret til Playmate of the Year i 1993. Her er hun sammen med Hugh Hefner på Playboy Mansion. FOTO: NTB Vis mer

For ikke å glemme legendariske Marilyn Monroe. Selv om Monroe skal ha gjort alt hun kunne for å stanse at nakenbildene av henne ble trykket, var det nettopp Marilyn Monroe som prydet forsiden da Playboy første gang ble lansert.

MOTVILLIG NAKEN: Marilyn Monroe forsøkte å stanse at nakenbildene av henne ble trykket i Playboy. FOTO: NTB
MOTVILLIG NAKEN: Marilyn Monroe forsøkte å stanse at nakenbildene av henne ble trykket i Playboy. FOTO: NTB Vis mer

Avslørende memoarer

Tv-serien Girls Next Door, med Hefner og hans harem, gikk på skjermene i fem år. Bridget har siden spilt i filmer og serier, blant annet Curb Your entusiasm. Holly har deltatt i Dancing With the stars, latt seg avbilde i en anti-pels kampanje for PETA, og hatt sitt eget realityserie. I 2015 ga hun ut sine memoarer, «Down the Rabbit hole», der hun røper detaljer fra festene på den beryktede herregården.

Kendra på sin side, giftet seg i 2009, passende nok på Playboy Mansion, og fikk sitt eget realityprogram. Men også Kendra har avslørt detaljer fra livet på Playboy Mansion.

I et intervju fra 2014 fortalte Kendra at hun ikke hadde ligget med Hefner før hun flyttet inn. Tvert imot hadde hun ikke visst så mye om hva Playboy var, og bare vært ute etter å ha det gøy.

USEMJE: Holly Madison (i midten) og Kendra Wilkinson (t.h.) er uenige om hvorvidt kvinnene som flyttet inn på Playboy Mansion først måtte ligge med Hugh Hefner (t.v.) . Her fra Hefners legendariske Playboy Super Bowl party. FOTO: NTB
USEMJE: Holly Madison (i midten) og Kendra Wilkinson (t.h.) er uenige om hvorvidt kvinnene som flyttet inn på Playboy Mansion først måtte ligge med Hugh Hefner (t.v.) . Her fra Hefners legendariske Playboy Super Bowl party. FOTO: NTB Vis mer

Utsagnet har fått Holly Madison til å reagere. I podkasten «Call her Daddy» tar hun til motmæle mot sin tidligere med-kjæreste:

– Jeg måtte ligge med ham først, sier Holly og legger til:

– Jeg er ikke ute etter å «slut shame» noen eller noe sånt, men ingen ble noensinne spurt om å flytte inn, uten at de hadde ligget med ham først.

– Kvinnen hadde portforbud

Heller ikke i sine memoarene fra 2015, sparte Holly på konfekten. I boken hevder hun at kvinnene på Playboy Mansion hadde portforbud om kveldene og at Hefner oppfordret til konkurranse dem imellom.

«Jeg lurte meg selv til å tro at jeg hadde følelser for Hef», skriver Holly, og utdyper at hun likte å se på gamle filmer med Hefner, og valgte å fokusere på det positive.

Hun skriver videre at hun ikke hadde inntrykk av at alle kvinnene regelrett lå med Hefner. Sin egen første natt med ham husker hun i et ikke spesielt flatterende lys:

«Porno fra to store TV-skjermer lyste opp den mørke sengen. I midten lå en veldig blek mann og hadde nok med seg selv (om du tar min dårlig skjulte undertekst)».

Hun fortsetter:

«Han tok et trekk av en joint før han sendte den videre til den nærmeste blondinen. Kjærestene, i ulike stadier av avkledd, satt i en halvsirkel på sengekanten, noen på knær, noen stående og noen liggende».

– Ute etter oppmerksomhet

Da Hefner fikk vite om innholdet i boken i 2015, mente han Holly Madison kun var ute etter oppmerksomhet:

– I årenes løp har jeg hatt min skjerv av romantiske forhold og fantastiske kvinner. Mange gikk videre til å leve lykkelige, sunne produktive liv, dem kaller jeg mine venner i dag. Dessverre er det noen som har valgt å omskrive historien for å holde seg i søkelyset, sa Hefner den gang til E! News, og fortsatte:

– Det er vel noe i det gamle uttrykket, « You can't win 'em all!».

I den nye podkasten letter Holly Madison ytterligere på dyna, og om sengekosen med den nå avdøde Playboy-kongen, hevder hun at sexen med Hugh Hefner var både «kjedelig og basic».

Man kan vel anta at også det er en påstand hvor Hugh Hefner gjerne skulle hatt et ord med i laget.

Kilder: Eonline, Current Affairs, New York Times, The Washingtin Post. BBC

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer