Feriepenger:

Ikke gjør denne denne tabben når feriepengene kommer

I disse dagene fylles kontoen og folk føler seg rike. Men det kan bli en kortvarig glede.

FERIEPENGER: Før du brenner kortet i begge ender - her er noen ord med på veien fra KK`s faste økonomikekspert, Cecilie Tvetenstrand. Foto: Karoline Næss
FERIEPENGER: Før du brenner kortet i begge ender - her er noen ord med på veien fra KK`s faste økonomikekspert, Cecilie Tvetenstrand. Foto: Karoline Næss Vis mer
Publisert

I disse dager renner det inn med feriepenger på lønnstakeres konto over det ganske land, og la oss bare sitere KK`s faste økonomiekspert Cecilie Tvetenstrand først som sist:

- Det å sjekke kontoen når feriepengene har kommet, er en stor lykke for de fleste. Hvis du har en plan for disse pengene, så vil lykken vare litt lenger.

Som ved de fleste av livets store økonomiske spørsmål, har vi nemlig fyrt avgårde en mail til Tvetenstrand, som er spare og forbrukerøkonom i Storebrand.

Hvordan kan vi nå unngå å brenne kortet i begge ender? Hva er det lurt å tenke på nå - har du en liste med do´s and dont`s for feriepenger? har vi spurt.

Og Tvetenstrand svarte som vanlig på sitt vennlige, fornuftige vis.

- Det viktigste du må huske på når feriepengene kommer, er at de andre regningene dine ikke forsvinner selv om du skal ha ferie. Hold av penger til de faste utgiftene dine.

(Se flere konkrete tips nederst i saken.)

For deg som får lite eller null feriepenger

Ikke fått feriepenger enda? Ikke gå i panikk. De fleste får utbetalt feriepengene siste vanlige lønningsdag før ferien, som regel i juni, forklarer Tvetenstrand - mens noen får utbetalt allerede i mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer