Kultur

Ikke så veldig brysom

Han ble kjent gjennom reklamefilm. Nå vil Brad Pitt ha rollen hans.

Ikke så veldig brysom
Publisert
Sist oppdatert
Trond Fausa Aurvåg fikk tidlig en plass i norske kvinners hjerter med rollen som kjæresten til Marianne i DnB-reklamene som rullet over skjermen for noen år siden. «Det hadde vært noe det,» sa den alltid like optimistiske karakteren, og sjarmerte oss i senk.

Rollen i spillefilmen Den brysomme mannen er temmelig annerledes. Så annerledes at Brad Pitt er interessert i å kjøpe rettighetene til en amerikansk nyinnspilling av filmen, for selv å spille Tronds rolle.

Hovedpersonen i Den brysomme mannen heter Andreas og befinner seg i det som likner et mareritt. Han lever i et univers blottet for følelser, lukt og smak. Alt som teller er interiør og funksjonalitet. Regissør Jens Lien syntes Aurvåg var et naturlig valg til rollen, og var aldri i tvil om at det måtte bli Trond. Regissøren mener hovedrolleinnehaveren har et ansikt som er komisk og tragisk på samme tid, akkurat som filmen.- Trond var også med i Døren som ikke smakk. Jeg har alltid vært en stor fan av ham, sa Lien til magasinet Film. Nå er både Lien og Aurvåg på plass i Cannes, hvor filmen har deltatt under Kritikeruken på festivalen. Trond Fausa Aurvåg, som også er kjent for rollen i tv-julekalenderen Nissene på låven og teateroppsetninger som Tatt av kvinnen og Det gode mennesket fra Sezuan, forbereder neste store rolle mens han tar imot applausen på den røde løperen.

Fra høsten av blir Aurvåg å se på scenen på Oslo Nye. Her spiller han rollen som keitete guttunge med en forkjærlighet for modne kvinner, i klassikeren Manndomsprøven. Motspiller Mia Gundersen gleder seg.

- Jeg har alltid hatt yngre menn. Hvorfor ikke, det er ikke så farlig. Jeg er en energibombe nå, røpet hun til Aftenposten nylig.

Også Brad Pitt er begeistret for Aurvåg og kompani. Superstjernen vil lage en nyinnspilling av Den brysomme mannen, med amerikansk manus og skuespillere. Pitts selskap, Plan B, kontaktet nylig produsent Jørgen Storm Rosenberg og avtalte å møtes til forhandlinger etter at festivitasen i Cannes er unnagjort. Men først skal Brad Pitt bli pappa hjemme i Namibia, hvor han og Angelina Jolie har bosatt seg. På grunn av den nært forestående fødselen deltar han ikke i Cannes i år.

- Det ville vært artig å se Brad Pitt i min rolle, han er jo en dyktig skuespiller, sier Trond Fausa Aurvåg til Dagbladet.


LES MER:
 • kk.no anmelder Den brysomme mannen
 • Alt om film

 • Vil ha rollen til Trond: Brad Pitt.
  Vil ha rollen til Trond: Brad Pitt. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer